Hirdetés

Felülmúlta a korábbiakat az ötödik Lexicon szakmai nap

Az Exicom Rendszerház Kft. immáron ötödik alkalommal szervezte meg a Lexicon névre keresztelt szakmai napot. A szegedi rendezvény az üzleti hardverek iránt érdeklődő réteg számára tartogatott érdekességeket, és ezúttal olyan cégek képviseltették magukat, mint a Canon, a Sicontact Kft., a TP-Link, a Lenovo, a HP, a Dell, az Epson, az ALT-X Distribution, az SOS UPS Ambulancia Kft. és a Samsung.

A Lenovo és a HP a mobil iparágra helyezte a hangsúlyt, és ezen belül terítékre kerültek a cég üzleti szempontból kritikus termékei. Ezek szárazabb, bemutató jellegű előadások voltak, de a Lenovo vitt egy pici színt bele, hiszen kapott egy kis vizet a Thinkpad X1 Carbon, de ez nem okozott neki gondot, így működőképes maradt.

Lenovo Thinkpad X1 Carbon bevizezve
Lenovo Thinkpad X1 Carbon bevizezve [+]

Megjegyzendő, hogy az előző évben sem úszta meg a vizes kalandot az egyik Thinkpad, így két hasonló akcióból már két túlélőnk van. Remélhetőleg a következő évben lesz egy harmadik is.

Az efféle üzleti rendezvényekről nem hiányozhat a nyomtatás, vagy más a papírfeldolgozáshoz kapcsolódó iparág sem. A Canon a dokumentumbeolvasásra hegyezte ki a mondandóját, míg a Samsung arról számolt be, hogy a következő években komolyan koncentrálnak majd a nyomtatópiac nagyvállalati területeire. A legfurcsább nyomtatós előadás azonban az Epsoné volt, ugyanis sikerült felismernie a cégnek, hogy a túl száraz előadásokkal nem feltétlenül lehet megfogni a közönséget. Emiatt megismerhetővé vált az Epson, amely cég például órák gyártásával kezdett, illetve gyártanak robotokat is. A nyomtatók az előadásba elrejtett, "ottfelejtett" diákon voltak megemlítve, kiemelt figyelmet fordítva azokra a mondatokra, amelyeket az Epson hangoztatni szeretne, hiszen a vállalat nagy figyelmet szentel a tintasugaras technológiának, és kihangsúlyozzák az előnyeit, mint például az olcsóságot.

A tintasugaras technológia megbízhatósága is igen jónak mondható már, így a vállalati területeken is megéri bevetni, sőt, egyre több paraméter szól mellette. Erre példa a WorkForce Pro RIPS technológiája, amivel akár 75 ezer oldalig megúszható a tintacsere.


Epson WorkForce Pro WF-R8590 a próbapadon

Az Epson előadásában egyfajta mellékes, előre nem betervezett érdekesség volt még a PaperLab, amely csupán a rengeteg papír láttán merült fel. A papír újrahasznosítása fontos tényező, de ez már lehetséges cégen belül is, amire például az Epson kínál is berendezést. Itt persze figyelembe kell venni az adott cég méretét, hiszen nem biztos, hogy mindenhol kellő mennyiségű újrahasznosítható papír születik meg ahhoz, hogy megérje ezt a folyamatot házon belül elvégezni, de egy bizonyos szinten túl így is lehet faragni az üzemeltetési költségeken.


Epson PaperLab

A napot végül az SOS UPS Ambulancia Kft. előadása zárta, amely természetesen a szünetmentes tápegységekről szólt. Utóbbira sok cég tekint a szükséges rosszként, ami részben igaz is, hiszen amíg minden jól működik, addig ezeket a termékeket észre sem lehet venni, de kihagyhatatlanok, hiszen áramszünet esetén a szünetmentesek hiányoznának a legjobban. Nem beszélve arról, hogy ezek a készülékek megszűrik a hálózati feszültséget, így csillapítva a tüskéket és a feszültségingadozásokat, amelyek esetlegesen rongálhatják a berendezéseket. Bár az ebből adódó meghibásodások ma már ritkának tekinthetők, a jelenség létezik. Szintén nem elhanyagolható szempont a számítógépek megfelelő leállítása, amit a szünetmentesek képesek biztosítani, ha az akkumulátor egy kritikus töltöttségi szint alá csökken és az áramellátás még nem állt helyre. Ilyen formában elkerülhetők a fájlrendszerre vonatkozó, nem megfelelő leállításból eredő hibák.

SOS UPS Ambulancia és Legrand stand SOS UPS Ambulancia és Legrand stand
SOS UPS Ambulancia és Legrand stand [+]

A szünetmentes tápegységek tehát a látszat ellenére nagyon fontos komponensek, különösen azokon a területeken, ahol az áramszünet esetén is folytatódnia kell a munkának. Az SOS UPS Ambulancia Kft. amellett, hogy Legrand gyártmányú szünetmentes tápegységeket forgalmaz és javít, olyan konstrukciókat is kínál a potenciális érdeklődőknek, mint a szünetmentes különböző feltételek melletti bérlése, illetve az ÁBSZ-t (Áramszünetmentes Biztonsági Szolgáltatás), ami egyfajta biztosítás arra, hogy az adott betáplálási ponton ne legyen áramszünet.

A szolgáltatások célja egy olyan átfogó alap biztosítása a megrendelőknek, amely lehetővé teszi, hogy a megfelelő tápellátással kapcsolatos problémákat ne az adott cég, hanem egy szakmailag felkészített, megbízott csapat lássa el.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés