Hirdetés

Őszig várhat az ATI az R520 piacra dobásával

Az ATI több informatikai híroldal szerint a május 31. és június 4. között megrendezésre kerülő Computex szakkiállításon mutatja be több videokártya együttműködését lehetővé tevő Multi Video Processing (MVP) technológiáját. Az NVIDIA SLI megoldására válaszul a fogyasztói piacra lépő technológia alapjai nem újak, az ATI professzionális – elsősorban katonai és műszaki szimulációs – alkalmazásokban már korábban is használt nagyobb számú videovezérlő munkamegosztására építő (multi-rendering) grafikus alrendszereket.

Az MVP-ről (melyet korábban a ATI Multi-Rendering, AMR néven is emlegettünk) egyelőre nem sok biztos információ áll rendelkezésre. Feltételezi a chipset támogatását és két PCI Express foglalat meglétét, de nem igényli a két videokártya külön híddal való összekapcsolását. A kártyák feltehetően master-slave rendszerben fognak működni, és nem kell ugyanolyan típusúaknak lenniük.

Tekintve, hogy jelenleg az ATI rendelkezik a leggyorsabb egychipes grafikus vezérlővel, és a még nagyobb teljesítményre éhes vásárlók igényeinek is eleget tehet az MVP piaci bevezetésével, nem meglepő, hogy állítólag őszre halasztja következő generációt képviselő, R520 kódnevű grafikus processzorának bemutatóját. Az R520 papíron lényegében tavaly november óta készen van, ám jellemzői nem szivárogtak ki minden tekintetben hitelt érdemlő csatornákon keresztül. Általában igen nagy komplexitású processzort jósolnak, amely már támogatja a Shader Model 3.0-t is – ez meggyorsíthatja az új funkciókat teljes mértékben kiaknázó játékok elterjedését a PC-platformon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés