Hirdetés

Elkészült az NVIDIA új grafikus processzora

Jen-Hsun Huang, az NVIDIA egyik alapítója és jelenlegi elnök-vezérigazgatója megerősítette, hogy elkészült a vállalat új grafikus processzora, és a május 17. és 20. között megrendezésre kerülő E3 konferencián, illetve kiállításon mutatkozhat be a partnerek és az újságírók előtt.

A kínai HKEPC tudni véli, hogy a G70 kódnevű 3D-gyorsító három változatban jelenik meg: – a korábbi névadási szokások szerint Ultra jelzővel illetendő – G70 GTX lesz a leggyorsabb, ezt követi a G70 GT, majd a sima G70. A DigiTimes szerint a G70-es széria a GeForce 6800-asok teljesítményének mintegy kétszeresét nyújtja, és a TSMC-nél készül 0,11 mikron csíkszélességű gyártástechnológiával. A nagy tételű szállítások megkezdése a lap szerint legkorábban a harmadik negyedév végefelé várható; a G70 kiskereskedelmi ára 549 dollár körül alakulhat.

Egyelőre nem tudni, hogy GeForce 7 néven kerülnek-e piacra az új videokártyák, mint ahogy az sem derült ki még, hogy a Shader Model 3.0-t implementáló GeForce 6-osokhoz képest milyen új funkciókkal szolgálnak. A konkurens ATI egyelőre halogatja új GPU-ja, az R520 bejelentését – a legutóbbi hírek szerint ősznél előbb nem kerül piacra. Ezt megelőzően a kanadaiak a több GPU együttműködését lehetővé tevő MVP (Multi Video Processing) technológiával jelentkeznek, amely az NVIDIA SLI-jével veszi fel a versenyt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés