Hirdetés

Finisben az ATI két grafikus kártyát támogató technológiája

A The Inquirer brit informatikai bulvárlap értesülései szerint a két videokártya párhuzamos működtetését biztosító ATI-technológia egyre közelebb kerül a kereskedelmi forgalomban való megjelenéshez. A lap szerint e hónap végére több gyártó is elkészül az ATI Multi-Rendering (AMR) néven emlegetett technológiát támogató alaplapjaival.

A két PCI Express x16 bővítőhellyel felszerelt lapokon a kanadai vállalat RD400 vagy RD480 kódnevű északi hídja kap helyet, amelyet a partnerek választása szerint az ATI RS450 vagy az ULI M1573 déli hídja egészít ki. A lapkák szállítását az ATI már korábban megkezdte, a meghajtóprogramokon azonban még javában dolgozik.

Az NVIDIA konkurens SLI megoldásával szemben az AMR esetében nincs szükség a két grafikus kártya külön hídnyákkal való összekapcsolására, kommunikációjuk teljes egészében a PCI Express interfészen, illetve a chipseten keresztül bonyolódik. A hír hitelét erősíti, hogy a márciusi CeBIT-en – például az Asus standján – máris láthatók voltak újfajta lapok vagy legalábbis ezek nem üzemkész mintái.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés