Hirdetés

Az Orico HD-PW6102 HDD kapcsolópanel átveszi az irányítást

Nem ritkaság, hogy egy konfigurációban egyszerre több merevlemez is duruzsol, azonban az már nem jellemző, hogy ezek elérhetőségére folyamatosan szükség lenne. Ezt a helyzetet egy modern operációs rendszer képes kezelni, egyszerűen elaltatja az egy ideje már tétlen tányéros adattárolókat, majd felébreszti őket, ha szükség lenne rájuk, így csökkentve a fogyasztást és a felesleges zajterhelést. Ez az elméletben tökéletes megoldásnak tűnik, azonban a gyakorlatban akadnak olyan folyamatok vagy alkalmazások, amelyek váratlanul és látszólag feleslegesen ébren tartanak vagy felébresztenek meghajtókat. Arról nem is beszélve, hogy a számítógép bekapcsolásakor egyáltalán minek pörögjön fel például egy olyan backup HDD, aminek napi vagy heti szinten csupán 10 perces munkája van.


(forrás: EXPreview.com)

Erre kínál megoldást az Orico HD-PW6102 HDD kapcsolópanel, amit egy 5,25”-es külső bővítőhelyre illeszthetünk. A szálcsiszolt alumíniumborítású doboz nem valami bonyolult szerkezet, egyetlen képessége, hogy 6 darab nyomógombbal a felhasználó kezébe helyezi a döntést, hogy egy merevlemez kapjon áramot vagy ne. Betáplálása 2 darab négytűs molex aljzaton keresztül történik, a SATA csatolós HDD-khez pedig 6 darab harisnyázott tápkábel fut. Ez így első pillantásra ijesztő mennyiségű plusz tekergőző kábelt jelent, de szerencsére a panelhez minden egyes kábel modulárisan csatlakozik.


(forrás: EXPreview.com)

A gyártó felhívja a figyelmet, hogy a tökéletes működéshez elengedhetetlen, hogy a SATA vezérlő AHCI módban üzemeljen, valamint engedélyezni kell „hot-plug”, vagyis a menet közbeni csatlakoztatás opciót. Utóbbira azért van szükség, mert így lehetőség nyílik az operációs rendszeren belül a meghajtók biztonságos leválasztására ugyanúgy, mint egy külső merevlemez vagy pendrive esetében. Az előlapon a csatornák aktuális állapotáról kék visszajelző LED-ek nyújtanak információt.


(forrás: EXPreview.com)

A fekete és ezüst színben is elérhető Orico HD-PW6102 HDD kapcsolópanel árusítása Kínában kezdődött meg 60 dollárnak megfelelő árcédulával, de remélhetőleg más kontinensekre is eljut a hasznos kiegészítő, amihez hasonlót ugyan házilag is el lehet készíteni, de nem mindenki szereti a barkácsolt megoldásokat.


(forrás: EXPreview.com)

  • Kapcsolódó cégek:
  • Orico

Előzmények

Hirdetés