Hirdetés

A világ legnagyobb plazmája a Panasonic-tól

Ma mutatja be Las Vegasban a Panasonic az új 152 hüvelyk képátlójú (ez így holtversenyben a világ legnagyobb plazma kijelzője) plazma modelljét, a TH-152UX1 típusjelzésű terméket, amit ők csak a Világ Első Ultra Large Full HD 3D kijelzőjének neveznek. Lelkük rajta, bár ez nem változtat azon, hogy a készüléket elsősorban a professzionális, üzleti felhasználóknak szánja a vállalat.

A modell a méretén kívül sok újdonságot nem tartalmaz elméletileg, hiszen azokat a technológiákat használják benne, amelyek már belekerültek az idei Viera televíziókba, vagy legalábbis azok egy részébe. A kontrasztarány 5 000 000:1, és állítólag a megjelenített fekete minden korábbi feketének a mélységét felülmúlja, maximális felbontása pedig 4096x2160 képpont.

Panasonic TH-UX1
Panasonic TH-UX1

A készülék válaszideje a plazma technológiából fakadóan igen alacsony, ez egyrészt segít kiküszöbölni az úgynevezett csóva hatást, másrészt pedig szinte teljesen kiiktatja a 3D tévék egy részénél markánsan jelentkező, crosstalk, azaz áthallás névre hallgató jelenséget. Ilyenkor az ember szeme a másik szemnek szánt információt kapja, ami szellemképek kialakulását eredményezi.

A kijelző megkapta a vállalat saját fejlesztésű “professional quality engine” fantázianevű technológiát, amely állítólag a korábbiaknál kétszer több szín megjelenítésére képes. A sokoldalú felhasználhatóság érdekében a Slot 2.0 elnevezésű interfész csomag került bele, amely a Panasonic közleménye szerint a különböző csatlakozók bőséges egyvelegét tartalmazza.

Az 590 kilogramm súlyú, 152 hüvelykes tévé maximális energiafelvétele 4500 watt, az árát egyelőre nem közölték. Ebből is látszik, hogy nem a nagyszobába szánták viszont ha valakinek van egy repülőtere, autókereskedése, utazási irodája vagy mondjuk saját múzeuma, az joggal gondolkodhat el majd a megvásárlásán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés