Hirdetés

OLED kijelzőt is épített új gamer routerére a D-Link

„Az információból sosem lehet elég” – ez a mottója a D-Link legújabb, kifejezetten játékfelhasználók számára ajánlott Wi-Fi routerének, melynek egyik fontos és kétségkívül látványos újítása, hogy a hálózati paraméterekről egy OLED kijelzőn keresztül is tájékoztatja a felhasználót. A vállalat hosszú évek óta jelen van a piacon ilyen, úgynevezett GamerLounge routerekkel (egyiküket korábban teszteltük is), de ez az első olyan termék a családban, mely a nagyobb hatótávolságot és sávszélességet biztosító 802.11n szabványtervezettel is kompatibilis, valamint ez a cég első olyan hálózati eszköze ebben a kategóriában, melyre kijelzőt építettek.

A most bemutatott, DGL-4500 típusú Wi-Fi router az Xtreme N Duo névre keresztelt technológiának köszönhetően – valójában a 802.11n szabvány rugalmassága révén – a 2,4 és az 5 GHz-es frekvenciasávban kommunikál a hozzá csatlakoztatott vezeték nélküli kliensekkel (számítógép, konzol), a vezetékes kapcsolatról pedig négy Gigabit Ethernet port gondoskodik. A DGL-4500 elődeihez hasonlóan rendelkezik a GameFuel elnevezésű forgalomelemző és prioritáskezelő rendszerrel is, mely képes felismerni a játékprogramok hálózati adatforgalmát, és azoknak magasabb prioritást adva csökkenteni az online játékok során sokszor halálosnak bizonyuló csomagvesztések előfordulási gyakoriságát.

A D-Link új GamerLounge routerére egy OLED kijelzőt is szerelt, melyen keresztül a hálózat aktuális állapota, illetve a legtöbb beállítás nyomon követhető. Így többek közt megjelennek rajta az aktuális letöltési és feltöltési sebességek, a biztonsági beállítások, a vezeték nélküli hálózat SSID-je stb. Az új Wi-Fi router a cég közleménye szerint még ebben a negyedévben megjelenik a viszonteladók választékában. A játékosok számára kínált hálózati eszköz Észak-Amerikában 239 dolláros javasolt fogyasztói áron kerül a boltokba, a termék magyarországi ára egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés