Hirdetés

Kiterjeszti draft-802.11n termékkörét a D-Link

Több új, a következő generációs, egyelőre csak tervezeti fázisban létező Wi-Fi szabványnak megfelelő hálózati eszközzel rukkol elő október közepétől a magyar piacon a D-Link. A gyártó idestova két éve mutatta be az azóta több fejlesztési lépcsőfokot megjárt 802.11n szabványtervezetet is ismerő első berendezéseket (ezek lettek a Wireless N család tagjai), melyek a 802.11g rendszerekhez képest nagyobb sávszélességet és hatókört ígértek – kezdetben jelentős felár mellett.

Ez az árkülönbség napjainkra, ha nem is tűnt el teljes mértékben, de jelentősen mérséklődött, így az árérzékeny, de újdonságokra nyitottabb vásárlók is megengedhetik maguknak a D-Link hamarosan érkező, DIR-615 típusú Wireless N otthoni routerének beszerzését. Az eszköz két külső és két belső antennával többszörösére növeli a lefedettséget és a vezeték nélküli sebességet, mégis megfizethető áron teszi ezt – legalábbis ezt ígéri a gyártó közleménye, mely árat is közöl a termékhez: a router ajánlott bruttó végfelhasználói ára 17 000 Ft alatt várható a D-Link kiemelt partnereinél.

Igazi mindenesként tekint a gyártó a DSL-2741B típusú hálózati eszközre, mely tartalmazza a D-Link rendkívül kedvelt ADSL2/2+ modemét, ezen felül Draft-802.11n vezeték nélküli kommunikációval, QoS- és TriplePlay-támogatással, valamint négy 10/100 Mbps-os Ethernet porttal rendelkezik. A DSL-2741B Wireless N ADSL2+ Modem router természetesen kompatibilis a 802.11g szabvánnyal is, így ideális kezdete lehet az otthoni vagy kisirodai vezeték nélküli eszközpark felfrissítésének.

A két fentebb bemutatott hálózati eszköz mellett két másik újdonság is megjelenik októberben a D-Link portfóliójában. Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a cég ekkor kívánja bevezetni a piacra a Draft-802.11n-kompatibilis ExpressCard és PCI Express x1 csatolófelületű Wi-Fi vezérlőjét. A gyártócég mindegyik újdonságára 11 év jótállást vállal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés