Hirdetés

Az OCZ végleg kiszáll a memóriák piacáról

Végleg megpecsételődött a kiváló minőségű OCZ memóriák sorsa. A vállalat már az elmúlt év közepén stratégiai módosítást kezdeményezett, ám ez nem volt elég hatékony, így elkerülhetetlenné vált a memóriával foglalkozó részleg felszámolása. A cég egészen a tél végéig gyártja majd a modulokat, és az eddigi megrendeléséket is teljesítik. A termékek támogatása és a garancia természetesen nem szűnik meg, így ebből a szempontból nem kell aggódniuk a vásárlóknak.

Az OCZ a felszabaduló erőforrásokkal az SSD-piacot fogja erősíteni, ami tökéletesen érthető döntés, mivel a cég bevételeinek jelentős részéért ez az üzletág felel. A 2011-es pénzügyi év harmadik negyedévében a vállalat 53,2 millió dolláros bevételre tett szert, amiből 41,5 millió az SSD-knek volt köszönhető. Fontos megjegyezni, hogy a 11,7 millió dolláros eltérés nem csak a memóriákból származik, ugyanis az OCZ tápegységek, hűtési megoldások illetve perifériák forgalmazásával is foglalkozik.

Sajnos a többi gyártó sem lélegezhet fel, és ez különösen igaz a chipgyártókra. A DRAM árak nagyon alacsony szinten tanyáznak, ami semmiképpen sem előnyös a haszon szempontjából. A Samsung, a Hynix és talán a Micron kivételével nem sok piaci szereplőnek van esélye a túlélésre. Ha sikerül is átvészelni a jelenlegi úgymond válságos időszakot, akkor is jelentős lesz a technológiai lemaradás az említett konkurensekhez képest.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés