Hirdetés

Az OCZ nagyban szeretne játszani az SSD-piacon

Az OCZ az év elején jelentette be, hogy kiszállnak a memóriák piacáról, és nagymértékben az SSD üzletág erősítésére koncentrálnak. Az anyagiak szempontjából ez jó döntésnek bizonyult, ugyanis a vállalat az utolsó negyedévben 64 millió dolláros bevételt ért el, ami majdnem 100%-os növekedés az egy évvel korábbi időszak 32,4 milliós eredményéhez viszonyítva.

A cég tervei azonban ennél is impozánsabbak, hiszen a vezérlők fejlesztésével foglalkozó Indilinx felvásárlás célpontjává vált. A dél-koreai chiptervező a méltán híres Barefoot lapkát tette le az asztalra, ami számos felsőkategóriás SSD-ben talált helyet magának, köztük nem kevés OCZ modellben. A felvásárlással tehát értékes technológiákhoz jut a gyártó, azaz egyre ütőképesebb SSD-ket tudnak fejleszteni. A hírek szerint az akvizíció április közepén zárulhat le, ám az anyagiakról egyik érintett sem nyilatkozott.

Az OCZ elmondta, hogy az Indilinx felvásárlása nem jelent azonnali módosítást a vállalat termékkínálatában. A cég továbbra is alkalmazni fogja a SandForce vezérlőket, sőt az Indilinx lapkák szállítása sem áll majd le a konkurensek felé. Ezzel szemben az OCZ felgyorsítaná a Tinkerbell vezérlő fejlesztését, ami az eMMC tárakhoz lesz alkalmazva, így főleg a tabletekben, az okostelefonokban és a netbookokban kaphat helyet. Szintén érkezik a JetStream névre keresztelt chip is, ami lényegében a Barefoot leszármazottja lesz, és támogatja a 6 Gbps-os SATA felületet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés