Hirdetés

Késve érkezik az Apple TV

Néhány héttel tovább – előreláthatólag március közepéig – kell várni az Apple vadonatúj szórakoztatóelektronikai készülékének debütálására – derül ki az Associated Press tegnap kiadott, hivatalos forrásra épülő jelentéséből. Az otthoni szórakoztatórendszer szerves részét képező Apple TV set top box eredetileg a napokban került volna a boltokba, ám egyelőre tisztázatlan okokból néhány héttel kitolódott a premier. A 300 dolláros készülék az iTunes webáruházra alapozva interaktív TV-s tartalomszolgáltatást kínál majd a vásárlóknak, akik így a PC-jük és zenelejátszójuk után TV-készülékükön is megtekinthetik az iTunes kínálatában szereplő filmeket, videókat, valamint a hi-fi vagy házimozi rendszerük segítségével is meghallgathatják a letöltött zeneszámokat.

Az Apple TV az előzetes információk szerint egy 40 GB-os merevlemezen tárolja a letöltött tartalmakat, illetve a felhasználó saját médiafájljait, többek közt vezeték nélküli hálózati kapcsolattal is képes kommunikálni a helyi hálózatba kötött gépekkel, a képet komponens videó vagy HDMI csatoláson, a hangot pedig analóg vagy digitális formában küldi át a rendszer többi tagjának. Ugyan a HDMI kimenet felbontása elmarad a lehetséges maximumtól (a készülék legfeljebb 720p felbontásban küldi ki a jelet a megjelenítőnek), az iTunes-ről letöltött tartalmak számára ez a felbontás is elégséges, a teljes PC (Macintosh) és az iPod-kompatibilitás megőrzése érdekében ugyanis a videók egyelőre maximum 640x480 pixeles méretben érhetők el a szolgáltatáson keresztül. Az Apple ilyen felbontással jelenleg 10-15 dollárért kínálja a filmeket, a TV-sorozatok egyes epizódjai pedig 2 dollárba kerülnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Boltokban az Apple TV

    Az Apple első set top box készüléke többek között a számítógépen vagy saját merevlemezén tárolt videók lejátszására alkalmas.

Előzmények

Hirdetés