Hirdetés

Az NVIDIA vesztésre áll a Samsung és a Qualcomm elleni perben

Megszületett az első értékelhető álláspont az NVIDIA, Samsung és Qualcomm ellen indított jogi csatározásában. Mint ismeretes, az NVIDIA nemrég megcibálta az oroszlán bajszát, amire a Samsung egy kíméletlen viszontkeresettel válaszolt, amit egy frissebb panasz is követett, hiszen a dél-koreai óriáscég kérvényezte a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságnál (ITC) az egyes NVIDIA termékek forgalmazásának betiltását az Egyesült Államokban. Fontos megjegyezni, hogy az NVIDIA eredetileg hét szabadalom megszegéséért jelentette fel a Samsung és a Qualcomm vállalatokat, de a nyár folyamán a cég négy szabadalom megvizsgáltatásáról önként lemondott.

A per jelenleg is zajlik, és úgy néz ki, hogy az NVIDIA áll vesztésre. A három megmaradt és megvizsgált szabadalom szempontjából a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság úgy döntött, hogy kettőt biztosan nem használ törvénytelenül a Samsung és Qualcomm, míg egy szabadalom esetében az NVIDIA vádja valóban megáll, de ez a szabadalom érvénytelen. Utóbbit arra alapozza Thomas Pender bíró, hogy az NVIDIA szabadalma nem tekinthető új találmánynak a korábban bejegyzett szabadalmakhoz képest.

A fenti döntés értelmében a Samsung és a Qualcomm termékeit egyelőre nem tiltják ki az Egyesült Államokból.

Az NVIDIA közleményben tudatta a világgal, hogy a következő lépésben be szeretnék bizonyítani, hogy az érvénytelennek minősített szabadalmuk érvényes, és ha ez sikerül, akkor erre építve kérvényezhetik újra a Samsung és a Qualcomm termékek importtilalmát.

A Samsung és a Qualcomm elégedett a döntéssel, de a Samsung megjegyezte, hogy az NVIDIA partnerei ellen folytatják a harcot. Utóbbi továbbra is nagyon kellemetlen az NVIDIA számára, mivel láthatóan el fog húzódni az ügy, és ezzel a Samsung anyagilag kivéreztetheti a célkeresztbe került Velocity Micro, ECS,  EVGA és Zotac néven ismert cégeket. Ha rövidebb távon nem születik az NVIDIA számára kedvező ítélet, akkor el kell gondolkodni azon is, hogy a cég megegyezzen a Samsunggal a partnereik ellen folytatott szabadalmi eljárások beszüntetéséről. Bár az NVIDIA elképzelhető, hogy meg van győződve az igazáról, de a partnereik életben tartása érdekében akár idő előtt a visszavonulót fújhatnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés