Hirdetés

Újabb területen támadja a Samsung az NVIDIA-t

Kezd eldurvulni az NVIDIA és a Samsung jogi csatározása. Mint ismeretes, az NVIDIA nemrég megcibálta az oroszlán bajszát, amire a Samsung egy kíméletlen viszontkeresettel válaszolt. Ahogy sejteni lehetett, ennyivel nincs lezárva a történet, így a Samsung friss panaszt nyújtott be a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságnak (ITC), amelyben az egyes NVIDIA termékek forgalmazásának betiltását kérik az Egyesült Államokban.

Egyelőre a konkrét panasz nem nyilvános, de bizonyos információk szerint a Tegra rendszerchipek és a forgalmazás alatt álló modernebb GeForce grafikus processzorokra terjed ki a Samsung támadása. A dél-koreai óriáscég szerint ezek a termékek sértik a vállalat szabadalmait, és erre épül az egész kérvény.

Megerősített információk szerint a Samsung ITC-nek benyújtott keresetében az NVIDIA-n kívül az ECS, az EVGA, az OUYA és a Zotac néven ismert vállalatok is támadás alá kerültek. Ez megint egy stratégia lépés, hiszen négy olyan cégről van szó, amelyek az NVIDIA partnerei, de ugyanakkor nem kritikus fontosságú üzletfelek a Samsung számára, tehát nyugodtan meg lehet nehezíteni a mindennapi életüket.

Nyilván az is közrejátszhatott a támadás alá vett cégek kiválasztásában, hogy az említett négyesből egyik érintett sem rendelkezik stabil anyagi háttérrel, illetve az ECS és az EVGA számára már nem annyira fontos az NVIDIA-val való kapcsolat fenntartása, mert a GeForce kártyák csak a cégek nyereségének kis részéért felelnek. Ennek megfelelően ez a támadás is ki van arra hegyezve, hogy az NVIDIA veszítse el a partnereinek egy részét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés