Hirdetés

Az NVIDIA szerint jelentéktelen a Radeonok előnye

Az AMD az elmúlt héten jelentette be, hogy már 800 000 DirectX 11-es Radeont szállítottak le, és még idén elérhető az egymilliós álomhatár is. Az NVIDIA nem hagyta szó nélkül a közleményt, és Michael Hara, a befektetői kapcsolatokért felelős igazgató elmondta, hogy a konkurens cég egyeduralma a DirectX 11-es kártyák piacán jelentéktelennek mondható. A zöldek szóvivője a Microsoft új generációs API-járól már korábban is formált véleményt.

Michael Hara szerint az AMD 60 napos előnye hosszú távon lényegtelen tényező. Itt érdemes megjegyezni, hogy az NVIDIA valószínűleg a november közepén megrendezett SC 09 rendezvényt tekinti a Fermi első bemutatójának, ami nagyjából 60 nappal később volt az AMD Radeon HD 5800 termékcsalád piaci startjához képest. Az új generációs GeForce megjelenéséről azonban még nem sok hír van, így az első szállítmányok tekintetében a Fermi jóval többet fog késni.

A szóvivő szerint az NVIDIA történelméből világosan látszik, hogy a vállalat három- vagy négyévente teljesen új architektúrával rukkol elő, és jelenleg pont egy újabb váltás zajlik. Jelenleg új irányvonalak rajzolódnak ki, amelyeknek a DirectX 11 csak egy része, de a zöldek szerint a felhasználói élményt a szebb grafika mellett a 3D Vision és a PhysX technológia is nagymértékben befolyásolja.

A Fermire épülő GeForce-ról egyébként ismét kiderült egy újdonság. A grafikus processzor feszültsége hardveresen vezérelt, azaz az órajel emelésekor a felhasználónak nem szükséges manuálisan beállítani a magasabb üzemfeszültséget, ugyanis arról a termék automatikusan gondoskodik. Remélhetőleg az NVIDIA mielőbb bemutatja a kártyát élesben, így végre minden titokra fény derülhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés