Hirdetés

Európában vörösbe burkolózhat az XFX?

A múlt héten megrendezett CES alkalmával az üzleti viszonyok is felmerültek a temérdek új termék mellett. A legnagyobb visszhangot az NVIDIA és az XFX közötti lazuló kapcsolat kapta, ugyanis nagyon erős volt az a pletyka, hogy a két cég az európai piac esetében megszünteti az együttműködést. Ez gyakorlatilag azt jelentené, hogy az öreg kontinensen az XFX nem forgalmazná tovább a GeForce kártyákat, így szorosabbra fűzik a kapcsolatukat az AMD-vel.


Még szorosabb kötelék?

Az XFX még 2008 végén szakította meg az exkluzív szerződését a zöldekkel, aminek kapcsán számos előnyről mondtak le csak azért, hogy Radeont forgalmazhassanak. Amennyiben a fenti pletyka igaznak bizonyul, az XFX elveszti az NVIDIA támogatását, ám számos exkluzivitással járó előnyt szerezhet az AMD-nél. A pletykák felől érdeklődtünk a közkedvelt gyártónál, de a szóvivő nem kívánta kommentálni a hírt.

A HardOCP nevű weboldalért felelős Kyle Bennett szerint a grafikus kártyák piacán 2010-ben számos változás lesz. Az információi szerint az AMD szolgálatában álló Visiontek kénytelen lesz elhagyni az Egyesült Államok piacát, ami drasztikusan csökkentheti a vállalat bevételeit. Bár az évközi trendeket nehéz megjósolni, Kyle Bennett az észak-amerikai piac gyökeres változását prognosztizálja, sőt szerinte akár két-három nagyobb gyártó is kieshet a bizniszből. A potenciális vásárlókra nézve ez szomorú jövőképet fest, ugyanis a múlt évben tapasztalt kiélezett árverseny egyre inkább állóháborúba csaphat át.

  • Kapcsolódó cégek:
  • XFX

Előzmények

Hirdetés