Hirdetés

Jövőre elveszi a Shield eszközök egyik fontos funkcióját az NVIDIA

A GameStream szolgáltatás tűnik el a rendszerből egy februárra tervezett frissítés után.

Az NVIDIA bejelentette, hogy február közepén törlik a GameStream szolgáltatást a Shield eszközökből. Ez az a rendszer, amivel egy GeForce VGA-val rendelkező PC-ről valamelyen Shield eszközre lehet streamelni a tartalmat, amolyan otthoni számítási felhőt kialakítva, és viszonylag sok felhasználó él is ezzel a lehetőséggel. Emiatt is fontos, hogy a zöldek előre felhívják a változásra a figyelmet, így adva időt az ügyfeleiknek a felkészülésre.

Felmerülhet a kérdés, hogy milyen alternatívák lehetségesek. A legjobb iránynak a Valve-féle Steam Linkre való áttérés tűnik, amely letölthető a Shield eszközökre, és lényegében hasonló képességeket biztosít, csak a Steam platformhoz van kötve.

Opcionális lehetőségként az NVIDIA még a GeForce Now használatát javasolja, de ez klasszikus felhőszolgáltatásnak számít, tehát nem ugyanaz, amit a GameStream kínál. Felmerülhet még az is, hogy az érintett felhasználók többet nem frissítik a Shield eszközöket, ugyanis ilyen esetben maga a GameStream megmarad, viszont más szolgáltatások igénylik majd magát a frissítést, tehát ez a lehetőség nagyon véleményesnek tűnik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés