Hirdetés

Bemutatta legújabb DRIVE platformját az NVIDIA

A DRIVE AGX Orin viszonylag sokára jön, nem is árultak el róla túl sok részletet, de nagyjából körvonalazódik, hogy mire kell számítani.

Az NVIDIA bejelentette, hogy érkezik a legújabb DRIVE platformjuk, amely a DRIVE AGX Orin nevet viseli, és egy új rendszerchipre épül. Sajnos a cég annyira sokat erről nem árult el, de annyit biztosan tudni, hogy a készülő lapkán belül 12 darab, Hercules kódnevű ARM mag lesz, az IGP szerepét pedig egy új generációs megoldás tölti be.

A 17 milliárd tranzisztorból álló lapka esetében a vállalat hétszeres tempót ígér az elődnek számító, Xavier kódnevű rendszerchiphez viszonyítva, de ezt alapvetően a 8 bites integer operációkkal dolgozó, gépi tanulás dedukció szakaszához szánt hardverre értik, ami így 200 TOPS-ra lesz képes.

A SoC biztosan tartalmaz még négy darab 10 gigabites Ethernet interfészt, illetve 4K-s másodpercenként 60 képkockás streamet tud kódolni, míg a dekódolás tekintetében 8K-s 30 képkocka/másodperces tartalom támogatott H.264-es, HEVC-s és VP9-es formátummal. A memória-sávszélességről az NVIDIA csak annyit árult el, hogy 200 GB/s elérése a cél.

A friss SoC fogyasztásáról nincs adat, de a vállalat szerint az energiahatékonysága háromszor jobb lesz a Xaviernél. Na most ez egy eléggé általánosan megfogalmazott állítás, amiből nehéz kiindulni, hiszen nincs megadva, hogy milyen részegységekre, illetve milyen feladatra vonatkozik, ami egy ilyen heterogén többmagos dizájn esetében igen kritikus tényező.

A Fusa ASIL-B és ISO 26262 ASIL-D szabványokkal kompatibilis, autóipart és robotikát célző fejlesztés a 2022-es esztendő előtt biztosan nem fut be.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés