Hirdetés

Végül a Jetson AGX Xavier nevet kapja az NVIDIA robotikát célzó platformja

A vállalat a korábban még titkolt paramétereket is elárulta.

Az NVIDIA még az idei Computexen leplezte le a Jetson Xavier nevű fejlesztői modult, amelynek igazából igen sok részletéről be tudtunk számolni a linkelt hírben, illetve később az is kiderült, hogy a Xavier SoC PCI Express vezérlői támogatják a 4.0-s specifikációkat is.


[+]

Az előző bekezdésben tárgyalt hardver végül Jetson AGX Xavier néven érkezik, de ez persze a képességeit nem befolyásolja, tehát a korábbi híreink továbbra is helytállók, lényeges új adat viszont, hogy az integrált VPU hétutas VLIW megoldás lesz, méghozzá két feldolgozóval. Kiderültek a hivatalos órajelek is, az egyedi tervezésű ARMv8.2-es Carmel processzormagok 2265 MHz-en, míg az integrált grafikus vezérlő 1377 MHz-en ketyeg. Az IGP-ről már korábban is tudni lehetett, hogy 512 darab shader processzort tartalmaz, de friss információ a 64 darab tensor feldolgozó. A lapka része még két DLA (Deep Learning Accelerator), amelyek fixfunkciós neuronháló gyorsítók. Ezeknek a teljesítménye nem túl nagy, és nem is programozhatók, de maximum másfél watt energiát igényelnek, és tehermentesítik a többi részegységet.


[+]

A Jetson AGX Xavier alapértelmezetten 30 wattot fogyaszt, de van még egy 15 és egy 10 wattos profil is, vagyis a megrendelő választhatja ki az energiaigényt. Természetesen ennek hatása lesz a teljesítményre, ugyanis a fenti paraméterek a 30 wattos keretre értendők, ha ebből engedni kell, akkor az alacsonyabb órajeleket fog eredményezni.

Az NVIDIA korábban már elárulta, hogy a Jetson AGX Xavier fejlesztői csomag 1299 dollárért igényelhető majd közvetlenül a vállalattól, de ez a kiválasztott fejlesztőkre vonatkozik, a többiek számára 2499 dollárt kell majd fizetni. A célpiac továbbra is a robotika.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés