Hirdetés

Közleményben tájékoztatja az ügyfeleket a leégő tápkábelekről az NVIDIA

A vállalat megvizsgálta a problémát, és arra a következtetésre jutottak, hogy a rossz csatlakozás vezethet a túlhevüléshez.

Még az előző hónap végén írtuk meg, hogy az NVIDIA már vizsgálja a leégő tápcsatlakozók ügyét, amelyek eredetileg kizárólag az NVIDIA tápadapteréhez kötődtek, de időközben már közvetlenül bekötött 12VHPWR konnektort is érintettek a gondok.

A vállalat hivatalos közleménye szerint globálisan hozzávetőleg 50 esetről van tudomásuk, és az eddigi vizsgálati eredményeik szerint a leégéshez vezető gondot az váltja ki, hogy a szóban forgó csatlakozó nincs teljesen beleillesztve a VGA-n lévő aljzatba. A cég a biztonságos rögzítés érdekében azt javasolja az ügyfeleknek, hogy a tápadaptert vagy a tápegység konnektorát még a grafikus kártya PC-be szerelése előtt rögzítsék, mert így könnyebb ellenőrizni, hogy a bekötés sikeres volt-e.


(forrás: NVIDIA) [+]

A cég egy képet is közölt, amelyen mutatják, hogy milyen az, amikor jól, és milyen az, amikor nem jól csatlakozik a tápkonnektor.

Érdemes kiemelni, hogy több felhasználó aktívan panaszkodik arra, hogy a 12VHPWR konnektort nagyon nehéz teljesen csatlakoztatni. Ezt nem tagadják VGA-gyártók sem, és a fentiek mellett az az általános ajánlás, hogy akár teljes erőből is belenyomható a konnektor az aljzatba. Utóbbi erősen rögzítve van, így elvileg nem törhet el. Valószínűleg van is egy kis félsz a felhasználókban, hogy esetleg megrongálhatják a méregdrága hardvert, de annál nincs rosszabb, hogy a konnektor nem csatlakozik megfelelően.

Az NVIDIA bejelentette azt is, hogy vizsgálnak különböző módszereket annak biztosítására, hogy a csatlakozók biztonságosan rögzüljenek a VGA-hoz. Ezen túlmenően a cég vállalta, hogy a garanciális ügyintézés a jövőben kiterjed a fenti problémára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés