Hirdetés

Magát a GeForce VGA-t is cseréli a CableMod, ha leégne a kábelükkel

Ez jó hír azok számára, akik eddig a garanciális kérdések miatt tartották magukat távol a cég egyedi adaptereitől.

Az NVIDIA még novemberben zárta le a leégő tápkábelek ügyét, ugyanis a kivizsgálás alapján arra jutottak, hogy a feltárt esetekben a konnektor nem csatlakozott megfelelően a VGA-hoz, és ez okozhatta a túlhevülésig vezető problémát. Mivel a vállalat ezt a gondot garanciálisnak tekinti, így tulajdonképpen az ügy abból a szempontból rendeződött, hogy akinek leégne a VGA-ja, annak kicserélik.

Kérdés maradt viszont, hogy mi történik akkor, ha a CableMod egyedi 12VHPWR kábelét használja a felhasználó az adott GeForce VGA-hoz, ugyanis eléggé egyértelműen fogalmaznak a gyártói intelmek az ügyben, miszerint a gyáritól eltérő kábel alkalmazására nem vállalnak garanciát.

(forrás: u/Humble-Brilliant-654 Reddit) [+]

Sajnos időközben történt egy olyan eset, amikor egy Gigabyte GeForce RTX 4090-es VGA a CableMod kábelével égett le, és ha szigorúan vesszük a garanciális szabályokat, akkor azok meg lettek szegve, hiszen nem a gyári kábellel volt bekötve a termék. A jó hír, hogy a CableMod reagált az ügyre, és elmondták, hogy az ominózus eset során a VGA ugyan nem sérült meg, de ha ez esetlegesen megtörténne a CableMod egyedi 12VHPWR kábelét használva, akkor kicserélik a grafikus kártyát is. Elvileg tehát nem gond, hogy a garancia nem terjed ki a nem gyártói kábelekre, mert a CableMod például vállalja a hardver cseréjét, ha bekövetkezne a baj.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés