Hirdetés

Javítja az új GeForce duó bootproblémáit az NVIDIA

A vállalat új firmware-t adott ki a friss VGA-khoz, amelyekkel már nem mehet el a kép az egyes rendszereken.

Az NVIDIA bejelentette, hogy egy új firmware-rel kezelik az Ada Lovelace architektúrára épülő GeForce-ok, bizonyos esetekben előforduló bootproblémáját. Röviden arról van szó, hogy a GeForce RTX 4080-as és 4090-es VGA-kkal az egyes konfigurációkon még a bootolás során elmehet a kép.

A hibát egy kompatibilitási probléma okozza az egyes alaplapok UEFI módjával, és érthető okokból ezt a vállalat nem tudja javítani a GeForce driverek oldalán, így a firmware frissítése szükséges. Ehhez ki is adták a megfelelő eszközt, ami az alábbi oldalon keresztül tölthető le. Ez az alkalmazás képes ellenőrizni, hogy az adott GeForce RTX 4080-as és 4090-es VGA-n a firmware megfelelő-e, és ha nem, akkor frissíteni is tudja azt.

Ha az érintett ügyfél pont az említett bootproblémákkal küszködik, akkor az NVIDIA azt javasolja, hogy frissítse az alaplapi BIOS-t az elérhető legújabbra, ha pedig ez nem válik be, akkor érdemes aktiválni a CSM-et is. Amennyiben ez sem vezet eredményre, egy másodlagos VGA-val kell bootolni, és a fenti programmal frissíteni a szintén behelyezett új GeForce VGA firmware-jét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés