Hirdetés

Elképesztő mennyiségben bontják darabokra Kínában a GeForce RTX 4090 VGA-kat

A cél szerverekben is használható formátumba önteni a megvásárolt komponenseket.

Október második felében írtunk arról, hogy szigorít az AI gyorsítók Kínába történő exportálásán az USA, amely November 17-én életbe is lépett, így számos országból eltűnnek a GeForce RTX 4090-es VGA-k. Persze a gyártók tisztában voltak azzal, hogy ez bekövetkezik, így november első felében szinte minden szállítmányt az érintett piacokra fókuszáltak, gyakorlatilag teljesen hanyagolva a nyugati igényeket.

A kérdés az, hogy mi történik majd a temérdek, Kínába szállított GeForce RTX 4090-nel. Nos, a Baidu fórumon erre részben válaszra lehet lelni, ugyanis az előbbi linkel látható, hogy elképesztő mennyiségben bontják darabokra az egyes VGA-kat. A cél itt az, hogy a nagy kiterjedésű hűtőktől megfosszák a termékeket, és olyan formátumra alakítsák át, ami normálisan használható a tipikus szerverekben.

(forrás: Baidu fórum) [+]

Ehhez egyébként esetenként nem elég pusztán a hűtőt leszerelni, szükségessé válik a GPU és a memóriák eltávolítása is, amelyeket egy másik nyomtatott áramköri lapra raknak át, konkrétan olyanra, amire felszerelhető egy kétslotos blower típusú hűtő. A keletkező hulladékot, vagyis a hűtőket, a hátlapokat, illetve esetlegesen a régi, GPU-tól és memóriáktól megfosztott nyomtatott áramkori lapokat olcsón értékesítik az érintettek. Ezekről a Chiphell fórumán belül lehet számos képet találni.

(forrás: Chiphell fórum) [+]

A nem túl örömteli látványt tovább rontja, hogy miközben Kína szétszedi a frissen szerzett VGA-it, addig a GeForce RTX 4090-es VGA-k ára nyugatabbra folyamatosan növekszik, vagyis ismét a játékosok jártak a lehető legrosszabbul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés