Hirdetés

Noctua: ingyen hűtőrögzítőszett az Intel Haswell platformhoz

Az Intel Haswell platform ezidáig nem jelent meg, de a bejelentés és a termékek rajtja már a küszöbön van. Sok részlet még homályos, de azt biztosan tudni lehet, hogy megjelenés előtt álló központi egységhez új, LGA1150 foglalatos alaplapra lesz szükség. A hűtés szempontjából ez alapvetően nem okoz kavarodást, ugyanis az új alaplapokon lévő, processzorhűtők rögzítésére használatos lyukkiosztás nem változik az LGA1155/LGA1156 foglalathoz képest, így a korábbi megoldások a Haswell processzorokon is használhatók lesznek.

Ennek tudatában a Noctua egy érdekes bejelentéssel állt elő a mai napon, hiszen a jelenleg piacon lévő Intel Sandy Bridge/Ivy Bridge magos CPU-khoz kínált Noctua hűtők a Haswelre is felhelyezhetők lesznek mindenféle módosítás nélkül. A gyártó gesztusa viszont azokat a régebbi Noctua hűtőket érinti, amelyek alapból nem rendelkeznek LGA115x (LGA1155, 1156 és 1150) kompatibilis SecuFirm2 rögzítőszettel – ezek között van olyan, amit még 2005-ben gyártottak.

Az NM-i115x szett a gyártótól igényelhető egy online formanyomtatvány kitöltésével, ahol egyben egy LGA1150 foglalatos processzor vagy alaplap, illetve a kompatibilitási listán szereplő Noctua hűtő (NH-C12P, NH-U12, NH-U12F, NH-U12P, NH-U12P SE1366, NH-U9, NH-U9F, NH-U9B) számlájának digitális másolatával igazolnunk kell, hogy jogosultak vagyunk a kiegészítőre. Természetesen a szóban forgó alkatrész külön is megvásárolható lesz, de ennek árát a gyártó egyelőre nem közölte.

Emlékeztetőül megjegyeznénk, hogy nem ez az első ilyen akció a Noctua részéről, ugyanis korábban az LGA2011 foglalat bejelentésekor is hasonlóan járt el a vállalat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés