Hirdetés

Ingyen biztosítja az LGA1700-hoz való rögzítőszettet a Noctua

Az osztrákok az elmúlt 15 év hűtőinek tulajdonosai számára ingyen elküldik az új foglalathoz szükséges szerelékcsomagot.

A Noctua háza táján bevett szokás, hogy egy új processzorfoglalat bevezetésekor korábbi vásárlóik számára külön díj nélkül elküldik az új tokozásra való felszereléshez szükséges szerelékcsomagot, és nincs ez másként az Intel Alder Lake-S processzorcsaládjával debütáló LGA1700-as foglalat kapcsán sem.


[+]

A gyártó külön kiemeli, hogy a kétféle szettel (NM-i17xx-MP83 és NM-i17xx-MP78) az elmúlt 15 év összes Noctua hűtőjét kompatibilissá teszik az új Intel foglalattal, azzal kapcsolatban viszont nem találtunk biztos információt, hogy egy 2006-ban vásárolt Noctua hűtők tulajdonosainak is ingyen jár-e a készlet, mindössze annyit tudunk biztosan, hogy rendeléskor be kell mutatni a hűtő, illetve egy LGA1700-as processzor vagy alaplap számláját, onnantól kezdve pedig csak várni kell a csomagot, legfeljebb a gyorsabb szállításért kell külön fizetnünk. A szettek egyébként önmagukban is elérhetőek lesznek, ha például nem találnánk a hűtő számláját, ilyenkor 7,9 eurót kell fizetnünk.


[+]

A fenti táblázatban ellenőrizhetjük, hogy pontosan melyik készlet is tartozik a hűtőnkhöz, illetve azt is feltüntették, hogy az adott modellt mikor kezdik már eleve az új foglalattal kompatibilis szerelékekkel együtt forgalmazni. A lista alapján a jelenlegi Noctua hűtők tulajdonosai közül egyedül azok érezhetik kirekesztve magukat, akik az NH-L9i modellel rendelkeznek, esetükben viszont sajnos nem is fog változni a helyzet, ugyanis ebből az alacsony profilú változatból a gyártó kénytelen piacra dobni egy újratervezett megoldást, mert csak így tudják garantálni a teljes kompatibilitást.

Érdemesnek tartjuk még megjegyezni, hogy mivel az új foglalat (és ezzel együtt az új processzorok) alapterülete inkább a téglalaphoz áll majd közelebb, ellentétben a korábbi négyzet alakú kialakítással, a hűtés hatékonyságának szempontjából szinte garantálható lesz némi visszaesés egy LGA1700-as processzor és egy, még a „régi” iskola szerint tervezett hűtő kombinációjával.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés