Hirdetés

Külső HDD nem segíthet a Nintendo Switch tárkapacitásán

A 32 GB-os belső tárhely csak memóriakártyával bővíthető, de abból jöhet akár 2 TB-os is, majd ha lesz.

A Nintendo az elmúlt héten jelentette be az októberben bemutatott Switch kézikonzollal kapcsolatos részleteket, amelyekről az alábbi hírben be is számoltunk. Pár információ azonban még nem volt elérhető a tényleges bejelentés pillanatában, így például az sem, hogy mit kezd majd a japán cég az igencsak szűkösre szabott belső tárhellyel.

A Switch ugyanis 32 GB-nyi flashmemóriát tartalmaz, ami első hallásra is kevésnek tűnik, pláne akkor, ha ehhez hozzávesszük, hogy például a The Legend of Zelda: Breath of the Wild című játék online történő megvásárlása után máris 13,4 GB-ot kell ebből odaadni, nem beszélve arról, hogy az operációs rendszer is lefoglal valamennyi tárterületet. Ebből könnyen kitalálható, hogy ha nem fizikai formában vásároljuk meg a játékokat, akkor finoman szólva is gyorsan el fog fogyni a rendelkezésre álló hely, és a Nintendo annyira nem részletezte, hogy ezen miképp lehet majd utólag segíteni.

Mára kiderült, hogy a japán cég a Switch kézikonzolt úgy tervezte, hogy akár 2 TB-os SDXC memóriakártya is belehelyezhető legyen. Ilyen ugyan ma még nincs, de ha egyszer lesz, márpedig a Nintendo szerint a konzol tervezett életciklusa alatt ez valószínű, akkor működni fog. Az elmúlt héten egyébként a Nintendo a Treehouse rendezvényen bemutatta a rendszert 256 GB-os memóriakártyával.

Számos kérdés merült fel azzal kapcsolatban, hogy a dokkoló USB 2.0-s portjaira köthetők-e külső adattárolók. Ez logikus lenne, hiszen egy külső HDD formájában relatíve olcsón kaphatnának a felhasználók nagy tárkapacitást. A Nintendo azonban ezt a bővítési formát nem támogatja, ugyanis ez rontaná a mobilitásra fókuszáló élményt. A japán cég azt vallja, hogy a Switch legfontosabb tulajdonsága a várakozás nélküli be- és kidokkolás, és ezt nem tudnák biztosítani, ha a dokkolóra kötött adattárolóval való szinkronizálást lecsatlakoztatás előtt kötelezően el kellene végezni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés