Hirdetés

Switch néven jön a Nintendo új generációs konzolja

Az NX kódnevű rendszer lényegében az lett, amit vártunk, de végre ténylegesen látható az egyész koncepció.

A Nintendo hivatalosan lerántotta a leplet az új generációs konzoljáról, ami eddig az NX néven futott, de most megkapta a Switch nevet. A termékről még a nyáron írtunk meg, hogy milyen konzol is. A kézikonzol jelleg tehát igaznak bizonyult, de nehéz volt elképzelni az egész koncepciót, legalábbis eddig a pillanatig.

A videóból látható, hogy az egész rendszer alapja egy tablet, amihez oldalt egy-egy vezérlőelemet csatlakoztathatunk. Ezek a vezérlőelemek tekinthetők a gamepadnek (hivatalos néven Joy-Con) is, mivel a tabletet bele lehet helyezni egy tévére kötött dokkolóba (Switch Dock), és a rendszerből így lesz asztali megoldás. Ilyenkor természetesen az akkumulátor is töltődik. Sőt, maga a tablet kitámasztót (kickstand) is kapott, így akárhova visszük le lehet helyezni az asztalra, és az oldalsó gamepadek leválasztásával játszani is lehet, akár párosan is.

A gamepadek, egy úgynevezett Grip egységen keresztül kapcsolhatók össze a konzol nélkül, és ebben a formában egy teljes értékű vezérlőt alkotnak. Ezt a Nintendo Joy-Con Grip néven emlegeti. Amennyiben ez nem tetszene a hagyománytisztelő vásárlóknak, az sem gond, ugyanis a Nintendo már elárulta, hogy kiadnak majd úgynevezett Pro Controllereket is, amelyek a hagyományosabb formát követik.

A tableten belül egyébként egy egyedi tervezésű NVIDIA Tegra SoC dolgozik, amiről egyelőre sem a Nintendo, sem az NVIDIA nem árult el többet. Annyit lehet tudni, hogy a játékokat az NVN API-ra lehet majd írni, amit a két cég közösen dolgozott ki csak erre a konzolra.

Többet a japán cég az új konzolról nem árult el, de annyi biztos, hogy a start márciusban lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés