Hirdetés

Hamarosan csökken a Nintendo 3DS ára

Továbbra sem megy jól a Nintendo 3DS, ami a kezdetekben kiváló eladásokat produkált, de mostanra nagyon visszaesett a népszerűsége. A japán vállalat számára ez azért is problémás, mert több év óta először futottak veszteséges negyedévben, így valahogy fel kell futtatni az új kézikonzolra a keresletet. Szerencsére a Nintendo azonnali lépéseket tesz, így nem várják meg az őszi játékáradatot az eladások növekedésében reménykedve.

A Nintendo hivatalos közleménye szerint az árcsökkentés először Japánt éri el, majd egy nappal később, azaz augusztus 12-én az Egyesült Államokban is csökken a termék ára, egészen pontosan 80 dollárral. Ennek megfelelően a nyugati vásárlók augusztus közepétől 170 dollárért vásárolhatják meg a kézikonzolt. Az árcsökkentés természetesen Európában is megtörténik, ám a pontos adatokról még nincs adat, de hasonló mértékű változás várható, mint az előbb említett országokban.

A Nintendo azt reméli, hogy az árcsökkentés után megnő a termékre a kereslet, és ezzel az őszi játékáradat folyamán nagyobb bevételhez juthatnak. Probléma viszont nem csak a 3DS körül érezhető, mivel a Nintendo Wii sem teljesít már úgy, mint régen. Éppen ezért kulcsfontosságú az új generációs Nintendo Wii U mielőbbi startja. Az új gép a hardver képességeit figyelembe véve egyértelmű előrelépést, hiszen nagyobb teljesítményre képes, mint a Microsoft és a Sony aktuális asztali konzolja. Szintén nem elhanyagolható, hogy a Wii U esetében a fejlesztők is nagyon pozitívan nyilatkoznak, többek közt John Carmack (ID Software) és Mike Capps (Epic Games) is dicsérte a rendszer képességeit, és kiemelték, hogy az új masina a hardcore játékosok számára is értékelhető alternatíva lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés