Hirdetés

Netgear: modern technológiák találkozása

A Netgear bemutatta az IEEE 802.11n első szabványtervezetére alapozó újabb hálózati eszközét. A gyártó a SOHO piacra szánt RangeMax NEXT termékcsaládjában Marvell, illetve Broadcom Intensi-fi vezérlőket tartalmazó eszközöket is találunk – a Wireless ADSL2+ Modem Router (DG834N) ez utóbbiak számát növeli.

A készülék neve is rámutat fő sajátosságára: nem csupán a szokásos router, tűzfal és Wi-Fi hozzáférési pont funkciókkal ruházták fel, hanem egy ADSL2+ specifikációnak megfelelő modemet is beleépítettek, mellyel megfelelő szolgáltatás meglétét feltételezve (az ITU G.992.5 szabvány alapváltozata szerint) maximum 24 Mbps le- és 1 Mbps feltöltési sebesség érhető el.

A LAN felőli oldalon négy 10/100 Mbps sebességű Ethernet portot, valamint egy 802.11b/g szabványokkal is kompatibilis, de más Intensi-fi chipsetes állomásokkal akár 270 Mbps sebességű kapcsolatot lehetővé tevő WLAN interfészt találunk. A vezeték nélküli kommunikáció biztonságát WEP, WPA-PSK vagy WPA2-PSK titkosítás szavatolja. A kategóriában megszokott router funkciók mellett SPI tűzfal, DoS támadások elleni védelem és többszintű, akár URL-ek szerinti szűrés is beállítható. A DG834N modem-router az Egyesült Államokban 299 dolláros áron került piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés