Hirdetés

Nem lesz 3DLabs P10 alapú gamer videokártya!

A Guru3D interjújában a Creative egy képviselője elismerte, hogy a korábbi tervekkel ellentétben a cég jelenleg nem tervezi, hogy piacra dobjon egy, a 3DLabs P10 alapjain nyugvó videokártyát a fogyasztói piacra. Mint ismeretes, a 3DLabs tradicionálisan professzionális kártyákat gyártó cég, és noha most már a Creative tulajdonában vannak, úgy tűnik, ez mit sem változik.


Forrás: XBitLabs

A P10-et jópár hónapja jelentette be a 3DLabs, akkor egy technológiai bemutató keretében részletesen be is számoltunk róla. Tény, hogy a P10 egy igen fejlett, kitűnően programozható architektúra, első is volt a maga nemében, de azóta a Matrox Parhelia és az ATi Radeon 9700 is megjelent, az NV30 is meg fog, előbb vagy utóbb, és a játékosok piacán ilyen erős versenyzőkkel már nagyon nehéz dolga lenne a P10-variánsnak.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Creative-nek elsőrangú kapcsolatai vannak az nVidiával (még ATi chipes kártyákat sem vállalnak be), már érthető a döntésük. Ne feledjük, a Creative nem nagyon szokott rossz üzleti döntéseket hozni, az eddigi kivásárlásai is mind határozott céllal történtek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés