Hirdetés

Miniatűr NAS-ok a láthatáron

A Patriot új termékei hasonlítanak kicsit a pár hete bemutatott Seagate megoldásokhoz. A cég Gearbox nevű eszköze egyszerű és nagyszerű dologra képes: bármilyen 2.0-s USB-s flash adattárolóból NAS-t varázsol. Két USB csatlakozója van, támogatja az ftp-elérést, az UPnP kapcsolatokat, és nyomtatószerverként is képes üzemelni. Az internetre 10/100-as hálózati kártyán keresztül csatlakozik. A Gearbox képességeit nézve felér egy átlagos hálózati adattárolóval, de lényegesen kisebb mérettel rendelkezik. A Patriot újdonsága fekete és hófehér színben lesz elérhető, a megjelenésének a pontos időpontja és az ára nem ismert.

Patriot Gearbox
Patriot Gearbox

A QNAP NAS-sorozatának már szinte az összes tagját bemutattuk, de úgy tűnik, nem fogynak el. Ezúttal a cég az egyik legkisebb modelljét mutatta be, a TS-110-et. Ez egy darab merevlemezt képes befogadni, tehát maximum 2 TB tárhelyünk lehet. A készülék agya egy 800 MHz-es Marvell processzor, ami mellett 256 MB memória van. Ismeri a Q-Raid 1 adatvédelmi technológiát, amellyel egy külső tárolóra tükrözhetjük a merevlemez tartalmát, így adatvesztéskor még van esély a fájlok visszaállítására. A hálózatra Gigabit Ethernet porton keresztül csatlakozik. Ha valami hibát észlel a szerkezet, SMS-t is tud küldeni a felhasználónak.

QNAP TS-110
QNAP TS-110

A TS-110 támogatja továbbá a médialejátszók széles választékát, ráköthetjük Playstation 3-ra és Xbox 360-ra is. Számítógép nélkül is tölthetünk le vele ftp, normál HTTP vagy BitTorrent forrásból. A rákapcsolt számítógépekről is készíthető vele biztonsági mentés. A megjelenéséről és az áráról egyelőre még nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés