Hirdetés

CES 2010: Új hálózati adattárolók jelentek meg három gyártónál

A Patriot fő profilját a memóriák, flashchipek gyártása alkotja, ám ezek mellett egyéb termékeket is készít a cég. Ilyenek a hálózati eszközök, közülük is a NAS-ok, amelyeknek a kínálata most új modellel bővül. Az otthoni és kisvállalatok számára ajánlott Valkyrie hálózati adattároló két winchester fogadására van felkészítve. Ezeket kihasználva akár 4 TB tárhely is a felhasználó rendelkezésére állhat, amennyiben két SATA meghajtóval töltik fel. A Valkyrie webes felülete biztonságos távoli használatot és irányítást is lehetővé tesz, így a világon bárhonnan elérhetővé válnak a tárolt adatok. A multimédiás anyagok azonnali közvetítésére is alkalmas a Patriot NAS a beépített UpnP- és DNLA-támogatásnak köszönhetően, amivel iTunes zeneszerver is üzemeltethető. A számítógépmentes letöltéshez az integrált BitTorrent kliens nyújt segítséget.

Patriot Valkyrie NAS
Patriot Valkyrie NAS

A hálózati tárban egy 500 MHz-es processzor dolgozik, ami mellé 128 MB RAM került. A winchesterek RAID 0, 1 és JBOD módba kapcsolhatók. Rendelkezik Gigabit Ethernet aljzattal és USB csatlakozóval is, amit a közvetlen lementésnél használhatunk. A Valkyrie már megrendelhető, az ára 165 dollár.

A Verbatim is bemutatta új, MyMedia Server nevű szerkezetét, amely hasonló célokat szolgál, mint az előző termék, tehát minél egyszerűbb és megbízhatóbb fájlmegosztást, akárhol is legyen a felhasználó. A MyMedia Server több hasznos megoldással, szoftverrel segíti ezt. Például a feltöltött képek rögtön megoszthatók a családtagok, barátok között, vagy továbbíthatók a közösségi oldalakra. Az Easy Transfer gombbal bármilyen hordozható tárolóról, kártyaolvasóról, pendrive-ról egy USB csatlakozón keresztül lementhetők az adatok. A Verbatim támogatja az Apple Time Machine és a Windows Backup szoftvert, továbbá az iTunes programot, illetve a DLNA átvitelt is.

Verbatim MyMedia
Verbatim MyMedia Server

Az eszköz alumíniumborítással rendelkezik, gyors processzorral szerelték fel, viszont ventilátor nélküli passzív hűtésének köszönhetően biztosított a halk működése. A MyMedia Serverre összesen két USB, egy eSATA és egy Gigabit Ethernet port került. Az 1 TB-os változat megjelenése márciusban várható, az ajánlott ára 229 dollár lesz.

Az Iomega iConnect Wireless Data Station nem rendelkezik saját tárolókapacitással, viszont bármilyen USB-s tárolóeszközből képes NAS-t varázsolni. Az eszköz vezetékes és vezeték nélküli környezetben is használható, csupán a routerhez kell csatlakoztatni Gigabit Ethernet  portján vagy a beépített 802.11b/g/n-es Wi-Fi adapterével, majd egyszerűen rákapcsolni a külső meghajtókat, pendrive-okat. Ehhez négy darab USB aljzat áll a felhasználó rendelkezésére. A tárolókat az iConnect automatikusan felcsatlakoztatja a hálózatra, ahol aztán azok elérhetővé válnak bármely számítógép számára.

Iomega iConnect
Iomega iConnect Wireless Data Station

A készülék természetesen támogatja az UPnP és DLNA adatfolyam-szolgáltatásokat is, van beépített BitTorrent kliense, illetve az Apple Time Machine is használható vele, hálózati nyomtatómegosztás is alkalmazható. Az Iomega iConnect Wireless Data Station februártól lesz kapható, javasolt ára várhatóan 100 dollár (79 euró) lesz, a termék regisztrációja esetén pedig 3 éves garancia vonatkozik rá.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés