Hirdetés

Nagy kapacitású NAS-ok a QNAP és a Seagate tálalásában

A hálózati adattárolóiról ismert QNAP Systems bemutatta a Turbo NAS termékcsalád legújabb tagját, a TS-210-et. Az új modell egyszerre két 3,5"-os SATA merevlemezt is képes fogadni, így kapacitása akár a 4 TB-ot is elérheti. A két HDD-t a nagyobb biztonság érdekében RAID 1 módba is kapcsolhatjuk, ilyenkor természetesen az összkapacitás fele lesz elérhető. A TS-210 egy 800 MHz-s Marvell 6281 processzort tartalmaz, amit 256 MB DDR2 RAM szolgál ki, és került bele további 16 MB flashmemória is. A rendszert egy 60 mm-es ventilátor tartja hűvösen. A készülék 166 x 85 x 218 mm méretű.

A NAS a gyors adatátvitel érdekében Gigabit Ethernet porttal is képes csatlakozni a számítógépre, de rendelkezésünkre áll három USB aljzat is (egy elöl és kettő hátul). A QNAP tároló támogatja a UPnP és DLNA médiaszerver elérést is, így például Sony PS3 vagy Microsoft Xbox 360 játékkonzolokkal, illetve iPhone és iPod Touch készülékekkel is használhatjuk a hálózati tárolót. A QGet funkcióval számítógép nélkül is letölthetünk BitTorrent, ftp és HTTP forrásból. A 4 TB-os változat már kapható, 675 eurót kell fizetnie érte annak, aki szeretne egy ilyet az otthonába vagy a munkahelyére.

[+]
[+]

A Seagate is bejelentette a BlackArmor szériájába tartozó új, NAS 110 nevű szervert. A szerkezet különösen keskeny, mindössze 61 milliméter szélességű. Egy és két TB-os változata van, a számítógépre pedig USB-n vagy Etherneten csatlakoztathatjuk. Az előlapján, alul található gombbal maximum tíz rendszerről készíthetünk biztonsági mentést, a SafetyDrill+ szoftverrel teljes rendszerhelyreállítást is végeztethetünk vele. Az adatokat hardveralapú, 256 bites titkosítással védhetjük. A Seagate terméke is DLNA-kompatibilis, így a fentebb sorolt eszközökkel ugyanúgy képes kapcsolatba lépni. A BlackArmor NAS 110 is kapható már, a kétféle változatért 230, illetve 350 dollárt kérnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés