Hirdetés

Napokon belül boltokba kerülnek a Toshiba új AMD-s noteszei

Májusban hivatalosan is megerősítést nyert, hogy a Toshiba a Dell mintájára feladja kizárólagos Intel-pártiságát, azaz a későbbiekben a világ legnagyobb processzorgyártójának chipjei mellett a rivális Advanced Micro Devices (AMD) termékeit is felhasználja noteszgépeiben. Akkor olyan információk láttak napvilágot, melyek szerint japán vállalat – amely a világ negyedik számú notebookgyártója – az Egyesült Államokban és Európában forgalmazott hordozható gépek körülbelül 20 százalékát tervezi AMD-chipekre építeni. A Toshiba tegnap jelentette be első ilyen noteszgépeit, melyeket kifejezetten az amerikai piacra szánt. Patonai Szabolcs, a Toshiba Europe magyarországi értékesítési képviselője lapunk kérdésére elmondta, hogy az európai régióba vélhetően egy-két hónapon belül érkezhetnek meg az AMD-s noteszek, a magyar vásárlóknak azonban legjobb esetben is év végéig kell várniuk az újdonságokra.

Az AMD processzoros Satellite A215-ös széria (mely Európában Satellite A210 néven kerül majd forgalomba) kezdetben két, alapvetően jól felszerelt, erős konfigurációval indul, azaz a Toshiba nem a Dell tavalyi stratégiáját másolja (az amerikai gyártó kezdetben belépőszintű AMD-s noteszekkel próbálkozott, és javarészt még most is ezek alkotják az Inteles gépek alternatívájául szánt termékvonal gerincét). A két új konfiguráció ennek megfelelően kétmagos Turion 64 X2 processzorra épül, az olcsóbbik változatban egy 1,8 GHz-es, a drágábbikban pedig egy 2,2 GHz-es példány teljesít szolgálatot. A két gépbe egységesen 2 GB memória és egy 250 GB-os, 4200 fordulat/perces Serial ATA merevlemez kerül, a 15,4 hüvelykes, WXGA (1280x800 pixeles) felbontású, TruBrite technológiájú kijelzőt pedig az AMD lapkakészletbe integrált Mobility Radeon X1200-as videovezérlője hajtja meg.

A gépek alapfelszereltségéhez tartozik továbbá egy LabelFlash lemezfeliratozó technológiával is ellátott super-multi DVD-író, egy 802.11b/g szabványú WLAN-modul és egy webkamera is. A drágább változat mindezek mellé ujjlenyomat-azonosítót is kap, valamint erre a gépre a Vista Ultimate operációs rendszert telepítik (az olcsóbbikat a Home Premium változattal előtelepítve vihetik haza a vásárlók). A Toshiba két új AMD-s notebook-konfigurációja 900 és 1300 dolláros fogyasztói áron kerül forgalomba az Egyesült Államokban. A gépekhez alapesetben egy év jótállást biztosít a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés