Hirdetés

Hamarosan piacon a Toshiba új gamer notebookja

A Toshiba jól felszerelt és nagy teljesítményű notebookokat dob piacra a Satellite X200-as szériában. A P200-as modellcsaládon alapuló, ám több tekintetben „felturbózott” gépek közül elsőként – augusztusban – az X200-15K típusjelű jelenhet meg a hazai kereskedőknél. Az Intel aktuális Centrino Duo technológiájára épülő konfigurációban a PM965 chipsethez egy 2,4 gigahertzes Core 2 Duo T7700 processzor, valamint két 1 gigabájtos DDR2 memóriamodul kapcsolódik, utóbbiak igény szerint 2 gigabájtosokra cserélhetők. A 17,1 hüvelykes, 1680x1050 pixel felbontású TruBrite kijelző meghajtásáról egy NVIDIA GeForce 8700M GT chip gondoskodik. A grafikus vezérlő 256 MB saját RAM-mal gazdálkodik, de szükség esetén további tárhelyet foglalhat a rendszermemóriából.

A tárolórendszer is tartogat érdekességeket. A merevlemez kapacitása 300 GB, az optikai meghajtó a bevett CD, DVD formátumok kezelése mellett HD DVD korongokat is olvas, ráadásként pedig egy univerzális memóriakártya-olvasó áll rendelkezésre. A kommunikációt modem és Gigabit Ethernet vezetékes, valamint 802.11a/b/g/n és Bluetooth 2.0 vezeték nélküli interfész támogatja, videobeszélgetések lebonyolítását a beépített 1,3 megapixeles kamera teszi lehetővé. Bővítéshez egy ExpressCard aljzatot találunk a gépen; a biztonságot egyebek mellett ujjlenyomat-azonosító fokozza.

Megszokhattuk a gyártó konzumer notebookjainál, hogy a hangrendszer kialakítására is különösen ügyelnek, ám itt még nyilvánvalóbb a törekvés. Harman/Kardon sugárzóból a billentyűzet fölötti részen négyet is látunk, melyeket egy mélynyomó egészít ki. Az audiovezérlő megfelel a Dolby Home Theater szabvány követelményeinek. A Satellite X200 mérete 399 x 288 x 36–52 mm, tömege 3,79 kilogramm. A Toshiba az asztali gépek kiváltására tervezett konfigurációra Windows Vista Home Premium operációs rendszert telepít, és számos hasznos szoftver mellett távirányítót is mellékel hozzá. A vállalat magyarországi képviseletétől kapott információ szerint a harmadik negyedévben csak angol verzió lesz elérhető az X200-ból. A modellcsalád SLI-s, azaz dupla grafikus vezérlőt tartalmazó változata az utolsó negyedévben mutatkozik be, abból lokalizált, magyar nyelvű változat is érkezik a hazai piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés