Hirdetés

Sokoldalú Samsung médialejátszó

Várhatóan ebben a hónapban kerül az üzletekbe a Samsung új hordozható médialejátszója, az YP-T8. Az 55 grammos készülék mérete mindössze 44 x 83 x 15 mm, ennek ellenére egy kicsiny, 1,8 colos színes kijelzővel is rendelkezik, melyen JPEG formátumú képek vagy MPEG-4 tömörítésű videók tekinthetők meg. Az FM rádióvevővel, óra és diktafon funkcióval ellátott YP-T8 OGG, MP3, ASF és WMA hangfájlokat tud lejátszani.

A mobil lejátszók mezőnyében kissé szokatlan, hogy a készülék számos Javában írt játékkal érkezik; ezek vezérlését a vállalat mobiltelefonjaiban már korábban megjelent gyorsulásérzékelő (G Sensor) segíti, amely a felhasználó kézmozdulatai alapján befolyásolja a kijelzőn zajló cselekményt. A fájlok USB 2.0 interfészen keresztül tölthetők fel a kis eszközre, amely több színben és tárkapacitással lesz kapható. Az 1 GB-os flash tárolóval ellátott YP-T8 nettó ára 220 euró körül alakul.

A Clubic.com értesülése szerint a Samsung az év vége felé piacra dobja első olyan lejátszóját is, amely Wi-Fi vezérlőt fog tartalmazni, így vezeték nélkül kapcsolható az otthoni PC-hez vagy internetes rádióadókhoz – akár nyilvános hotspotok közelében is lehetővé téve a zenehallgatást.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés