Hirdetés

Az MSI Wind Top AP2011 All-in-One PC kategóriájában több szempontból is kuriózum

A trendekkel ellentétben a konfiguráció minden porcikáját elsősorban nem multimédiás, hanem üzleti célokra hegyezték ki, ráadásul tették mindezt környezettudatos szemlélettel, fokozott figyelmet fordítva az alacsony fogyasztásra, a felhasznált anyagok semlegességére és újrahasznosíthatóságára.

Az AP2011 első ránézésre nem igazán tűnik különbnek más hasonló termékhez képest, de picit tüzetesebben szemügyre véve sok apró, ellenben annál hasznosabb funkcionalitásra bukkanhatunk. A szerkezet 495 x 493 x 166 mm-es méretét alapvetően meghatározza a 20 hüvelykes, 1600x900 pixel felbontású panel. A megjelenítő multi-touch kompatibilis, de ennél is fontosabb, hogy felületét tükröződésmentes réteg borítja, így különösebb erőlködés nélkül fényesebb munkakörnyezetben is jól látható. Háttérvilágítása LED-es, mely amellett, hogy vékonyabb kávát eredményez, fogyasztás tekintetében is ideális.

Szintén kényelmes plusz szolgáltatás, hogy a monitor (ami jelen esetben a komplett PC) nem csak dönthető, hanem rugalmas állványának köszönhetően széles tartományban mozgatható. Még a 90 fokos elforgatás (pivot) is támogatott, és roppant kényelmes funkció, hogy manuális szoftveres állítgatás nélkül, a kép automatikusan igazodik az aktuális orientációhoz. Ennek használhatósága viszont nagyban függ majd az alkalmazott paneltechnológiától, de erről nem áll rendelkezésre érdemi információ. A széleskörű felhasználhatóságot tovább növeli a HDMI ki- és bemeneti csatlakozó, így többmonitoros rendszerré bővíthető és más forrás videojeleinek megjelenítésére is alkalmas.

Csatlakoztathatóságból egyébként kielégítő a felhozatal: a 4 darab USB 2.0-s mellett 2 darab USB 3.0-s portot kapunk – utóbbi egyike kikapcsolt állapotban is alkalmas mobil eszközök töltésére (SuperCharge) –, ezen kívül a szokásos audio csatlakozók, Gigabit Ethernet aljzat és még egy 6 az 1-ben kártyaolvasó (SD, mini SD, MS, MS Pro, MMC, xD) is megtalálható a fedélzeten. Ami azonban messze nem átlagos, az a két COM port megléte a hátoldalon, mely szintén az üzleti szegmensben teljesíthet jó szolgálatot. Ezen keresztül a Wind Top AP2011-hez közvetlenül csatlakoztathatunk például bankkártya vagy vonalkód leolvasót, így a gép teljes értékű POS (Point of sale) terminálként is megállja a helyét, de az interfész széleskörű támogatottsága miatt a lehetőségek száma szinte végtelen.

A VESA fali konzol támogatással is rendelkező all-in-one PC lelkét egy második generációs Intel Core platform képezi Core i3-2100 processzorral és H61 chipkészkettel, aminek számítási kapacitása a legtöbb (irodai, üzleti) szituációban elegendő potenciállal rendelkezik, de opcionálisan Pentium G620 CPU is választható. Az összeállítás 3,5” hüvelykes, 500 GB-os merevlemezzel, minimum 2 GB memóriával és IEEE 802.11 b/g/n szabványú WiFi-vel válik teljessé. A kávába épített 0,3 megapixeles kamera, mikrofon és 2x3 wattos hangszórópár némi multimédiás tevékenységet is lehetővé tesz, de a processzorba integrált Intel HD Graphics 2000 grafikus mag erősen korlátozza a lehetőségeket.

Az MSI Wind Top AP2011 vételára kiépítéstől függően együtt 719 eurónál kezdődik, amiben már a 64 bites Windows 7 operációs rendszer is benne foglaltatik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés