Hirdetés

MSI Nightblade Barebone a játékosok számára

A saját PC-t építő vásárlók egyre nagyobb hányada látja meg a kisméretű platformokban megbújó előnyöket, így az igények is az egyre kisebb alaplapok és házak felé tolódnak el. A játékos keménymagja persze még mindig sok esetben igényli az ellentétes póluson lévő hatalmas házakat és erőműveket, de ide is kezd beférkőzni a méretcsökkentés, mióta erre a szegmensre is nagyobb figyelmet fordítanak a komponensgyártók. Az MSI is ebbe az irányba mozdult a Nightblade barebone-nal, ami a jól ismert "Gaming" sorozat része, így ennek megfelelő tulajdonságokkal és külsővel ruházták fel, és éppen ez teszi érdekessé.


[+]

A feketére festett, fogantyúval ellátott, 0,8 milliméter vastag acélból készülő masszív, 16 literes (345,8 x 277,3 x 175,7 mm) házba beszerelve kapjuk az MSI Z87I Gaming Nightblade Mini-ITX méretű alaplapot és a 600 wattos 80 Plus Gold minősítéssel rendelkező tápegységet, ami így összesen 7,8 kilogrammot nyom. Ebben még nincs benne a DDR3 memória, az LGA1150 foglalatos Intel processzor, a VGA és a tároló; ezek beszerzése és beszerelése a vásárló feladata. Benne van viszont két "vörösen izzó" Red Dragon ventilátor (92 és 120 mm-esek), amit egy harmadikkal lehet még kiegészíteni, valamint a szükséges helyeken az integrált porvédők is fellelhetőek.


[+]

Az alaplap mindazonáltal jól felszerelt, helyet kapott rajta a Realtek ALC1150 nyolccsatornás hangkodek, a Qualcomm Atheros Killer E2200 Gigabit Ethernet és Intel Wireless-AC 7260 IEEE 802.11ac szabványú Wi-Fi vezérlő, így kiegészítő gyanánt már csak egy VGA-t kell beszerezni, ami akár dupla magas is lehet, csupán a 290 milliméteres hosszlimit betartására kell ügyelni. Adattárolóból 1 darab 3,5 colos és két 2,5 colos jöhet szóba, valamint egy slim rendszerű optikai meghajtó számára azért biztosítottak helyet a tervezők. Ezek mellett megtalálható lesz (valószínűleg opcionálisan) a SuperRaid kártya, ami két mSATA SSD tárolót képes kezelni, akár RAID tömböket alkotva. Végezetül az előlapot említenénk meg, ahol a két darab USB 3.0-s és szintén két darab USB 2.0-s port, valamint a szokásos jack aljzat páros mellett egy OC Genie gombot is találni, ami instant 15%-os órajeltuningra (CPU és VGA) használható.


[+]

Az MSI Nightblade 399 eurós kezdőáron kerül a boltokba, de a 499 eurós változatban processzorhűtő (és valószínűleg a SuperRaid) is benne foglaltatik. Egyes régiókban a termék mellé ajándék is jár, egy SteelSeries Siberia V2 Dragon Headset.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés