Hirdetés

MSI Mini-ITX alaplap passzív hűtésű Intel Bay Trail platformmal

Az Intel 2013-ban, a tabletekbe és notebookokba szánt Bay Trail platformok bejelentése után a termékeket az asztali gépekbe is elérhetővé tette. Míg a tabletekbe szánt variánsok Atom néven futnak, addig a notebookokban és asztali megoldásokban Celeron és Pentium névvel érhetőek el, és persze technikai paramétereiket tekintve is különböznek egymástól – az egyes platformokba tartozó modellek műszaki paramétereit tudástárunkban részletezzük.

Az asztali Bay Trail-D megoldásokra eddig nem sokan haraptak rá, de úgy tűnik, hogy az MSI-nél látnak potenciált az Intel fejlesztésében, és bemutatták erre épülő első alaplapjukat. Az MSI J1800I integráltan hordozza magán az Intel Celeron J1800 jelzésű központi egységet (innen az alaplap típusjelzése is), mely az első és egyetlen kétmagos processzor az asztali Bay Trail felhozatalban, de a gyártó ígéretei szerint négymagos CPU-k használatát is tervezik a jövőben.


[+]

A Mini-ITX méretű alaplapon az említett, 10 wattos TDP-vel és passzív hűtéssel ellátott processzoron kívül sok extra nincs. A memóriamodulokat két SO-DIMM DDR3 foglalatba lehet helyezni (maximum 8 GB-ig), A 3 Gbps-os SATA tárolókból szintén kettőt fogad, bővítőkártya számára pedig egy darab x1-es PCI Express 2.0-s áll rendelkezésre. Ezenkívül csak a legszükségesebbeket hozza, mint az integrált Realtek ALC887-es hangkodek és a Realtek RTL8111G-s Gigabit Ethernet vezérlő.


[+]

Képkimenetekből egy DVI-D, egy VGA és egy HDMI egyaránt fellelhető a hátlapi kivezetések között, viszont az USB 3.0-val meglehetősen szűkmarkúan bántak, azaz egyetlen USB 3.0-s kivezetést kapunk, míg USB 2.0-ból kettőt (belső kivezetésen további két USB 2.0 port nyerhető), mindezek mellett két PS/2 porttal gazdálkodhatunk.

Az MSI 75 euró körüli összeget kér az J1800I-ért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés