Hirdetés

Mindentudó HTPC építhető az MSI A88XI AC alaplapra

Az MSI bejelentette, hogy érkezik az A88XI AC jelzésű alaplap, melyet a vállalat a legkorszerűbb HTPC-kbe szán. A Mini-ITX-es termék ennek megfelelően gyakorlatilag minden igényt kielégít, ami 2014-ben felmerülhet, sőt még többet is kínál, de erről később. A Socket FM2+ foglalattal rendelkező újdonság az AMD legfrissebb, Kaveri kódnevű A szériás APU-jait fogadja, ezen belül is érdemes a 45/65 wattos A8-7600-as APU-ban gondolkodni, de a 95 wattos TDP osztályba sorolt megoldások is működnek, csupán a HTPC-kbe nem ideális ez a fogyasztási szint.


[+]

Az A88X-es vezérlőhíddal felvértezett alaplapon két darab DDR3-as DIMM foglalat található, a processzor kétcsatornás memóriavezérlője pedig hivatalosan is támogatja a 2133 MHz-es memóriákat. Az esetleges bővítőkártyát egy x16-os PCI Express 3.0-s interfész várja, így egy megfelelő VGA vásárlása esetén a Dual Graphics mód is aktiválható. A meghajtókat négy darab 6 Gbps-os SATA csatlakozóra lehet kötni, továbbá számos USB 3.0-s és 2.0-s port is lesz az alaplapon. A hálózati kommunikációt a Gigabit Ethernet biztosítja, és nem hiányzik a nyolccsatornás Realtek ALC887-es hangkodek sem, a hátlapon pedig D-Sub, DVI-D, HDMI 1.4a-s kimenet található az optikai hangkimenetek mellett.

Az alaplap konfigurálását UEFI BIOS-ban lehet majd elvégezni, emellett, ha igény lenne a RAID funkcióra, akkor az adattárolókat RAID 0, 1, 5 és 10 módba lehet kötni. Az előbbieket kiegészíti még a mini PCI Express interfészbe előre behelyezett Intel Dual Band Wireless-AC 7260-as IEEE 802.11ac-s Wi-Fi és Bluetooth vezérlő. Ez igény esetén eltávolítható, amivel a mini PCI Express csatoló természetesen felszabadul.


[+]

Az alaplap egy harmadik generációs A szériás APU mellett lényegében tökéletes HTPC-nek tekinthető, hiszen az AMD új lapkájának UVD 3.2-s motorja kezeli a H.264/AVC, az MPEG-2/4, a VC-1, a DivX és az Xvid videók gyorsítását, emellett a 23,976 Hz-es lejátszási mód sem jelent akadályt. A rendszer gyomrát a 3D-s Blu-ray filmek sem fekszik majd meg, ám ebben az esetben szükség van egy megfelelő, sztereó 3D-s megjelenítésre is képes kijelzőre. Esetlegesen lehetőség van három megjelenítőt is rákötni az AMD Eyefinity technológiát is támogató alaplapra, melyek közül kettőhöz külön nyolccsatornás hangfolyam rendelhető.

Mindezek mellett használható az AMD Wireless Display szolgáltatása, illetve a Catalyst meghajtóba épített, HSA-val megvalósított, videók minőségét javító funkciók, ideértve a Fluid Motion Video szolgáltatást, ami másodpercenként 60 képkockára egészíti ki a filmek jellemzően 24 képkockás tartalmát.

Az MSI már megkezdte az A88XI AC szállítását, de a várható árcéduláról a gyártó nem szolgáltatott információt, de egy osztrák webshop 95 eurós áron listázza az újdonságot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés