Hirdetés

MSI: dupla grafika Intel processzorokhoz

Az MSI bejelentette P4N Diamond nevű alaplapját, amelynek szíve a héten bemutatkozott nForce4 SLI Intel Edition chipset. Az NVIDIA chip jellegzetességeiből fakadóan a lapon LGA775 tokozású, maximum 1066 MHz rendszerbusz-sebességű processzorok foglalhatnak helyet, a memóriavezérlő pedig legfeljebb 667 MHz-es DDR2 modulokat kezel.

Egy PCI Express x1, valamint két hagyományos PCI-aljzat mellé két PCI Express x16 foglalat került a nyákra, két videokártya használatakor ezek „áthuzalozását” nem selector kártyával kell elvégezni, a lapra integrált IC-k lehetővé teszik a kényelmes szoftveres konfigurációt. SLI üzemmódban a két foglalat kétszer 8 vezetéket vesz igénybe, míg egy grafikus vezérlővel az első 16, a második pedig 1 PCIe-sávot kap.

A déli hídhoz két IDE-csatorna és négy Serial ATA II port kapcsolódik, ezek az NVIDIA RAID funkcióval egyetlen tömbbe is rendezhetők. Ezenkívül egy Silicon Image RAID-vezérlő áll rendelkezésre két SATA II porttal; a gyártó hátsó kivezetéseket is mellékel termékéhez, amelyek már megfelelnek a nemrég elfogadott eSATA szabványnak. A chipset Gigabit Ethernet portját egy további, PCI Express interfészre csatlakozó gigabites LAN-port egészíti ki, szériatartozék még három Firewire és 10 USB 2.0 port is. Opcionálisan egy PCI kártya gazdagítja a lap szolgáltatásait, mégpedig 802.11g szerinti WLAN, illetve Bluetooth csatolóval.

Külön említést érdemel az alaplapra ültetett 24 bites Creative Sound Blaster Live! audiochip, amely nem pusztán nyolccsatornás hangot, hanem EAX Advanced HD és Dolby Digital EX támogatást és jó hangzást ígér. Mindezek mellé az MSI mérnökei a CoreCell chip egy új változatát fejlesztették ki, amellyel a korábbiaknál gyorsabban módosíthatók a rendszer paraméterei, módot adva ezzel a hatékonyabb dinamikus tuningra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés