Hirdetés

A bals0rs tovább kíséri az Intelt

Ismét bővül a híres játékos, Johnathan „Fatal1ty” Wendel nevével fémjelzett Abit alaplapok családja. A február elején bejelentett, AMD processzorokhoz szánt Fatal1ty A8N megjelenése után gyakorlatilag az egész szakma, illetve a piac az alaplap SLI-s változatának megjelenésére várt. Mindmáig hiába, a The Inquirer jóvoltából azonban most sikerült információhoz jutnunk egy hamarosan megjelenő SLI-s alaplapról, melynek alapján úgy tűnik, hogy a maximális grafikus teljesítményre áhítozó Abit-AMD hívőknek tovább kell várniuk.


Forrás: The Inquirer

Az új Fatal1ty lap – melynek már a típusjelzése is ismert – ugyanis az NVIDIA által kifejlesztett nForce4 SLI lapkakészlet inteles változatára épül. A Fatal1ty NI8 SLI ennek megfelelően LGA775 tokozású Intel processzorokat fogad, és a PCI Express videokártyák párhuzamos működéséhez két PCIe x16 csatolóval rendelkezik. Az alaplap számos olyan jellemzővel bír, amely a Fatal1ty család korábbi tagjait is jellemezte, így a tápáramköröket hűtő kétventilátoros OTES-rendszer, az Audio Max hangrendszer ugyanúgy az NI8 SLI része.


Forrás: The Inquirer

Az alaplapot vélhetően egy főleg tuningosok számára hasznos, a számítógépház előlapjába szerelhető panellel együtt fogják árusítani, mely az Abit saját fejlesztésű „Guru” rendszerének lesz a legújabb kiegészítője. Az előlappal többek között kiköltözik a számítógépház elejére a CMOS-t alapállapotba hozó nyomógomb, mely a véletlenszerű resetelést elkerülendő egy lehajtható műanyag takarólap mögött kapott helyet.

Az új Fatal1ty alaplap piacra kerülésének ideje egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Abit

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés