Hirdetés

Mozis hangélmény az Onkyótól

Az Onkyo lassan a házimozi szegmens egyik legaktívabb szereplőjévé növi ki magát, hisz a japán vállalat imponáló sebességgel dobálja piacra újabbnál újabb termékeit. Legfrissebb eszközük, a HT-S9300THX típusjelzésű modell ráadásul megkapta a THX tanúsítványt, úgy hogy a jelek szerint a mennyiség nem minden esetben megy a minőség rovására.

A THX tulajdonképpen nem más, mint egy a Lucasfilm által kidolgozott szabvány és technológiai gyűjtemény. Tomlinson Holmann akusztikai mérnöktanár vezetésével a THX fejlesztői olyan szabadalmaztatott eljárásokat alkottak, amelyek megpróbálják az igazi mozi hangzásvilágát otthoni környezetbe varázsolni. Sőt azt sem érdemes elfelejteni, hogy a tanúsítványt nem két marékkal szórják. Ellentétben számos díjjal és elismeréssel, a THX még mindig rangot és egyben minőséget jelent, nem csak azt, hogy a gyártónak volt pénze arra, hogy vegyen egy matricát, amit majd ráragaszthat a termékeire.

Onkyo HT-S9300THX
Onkyo HT-S9300THX

A modell képes a 3D-s tartalmak kezelésére, illetve az alacsonyabb felbontású anyagok felskálázására. Többek között helyet kapott rajta négy darab 1.4-es HDMI csatlakozó, és magától értetődően támogatja az összes veszteségmentes Dolby és DTS szabvány lejátszását is. A THX Loudness Plus hangzásmód mellett a felhasználó további három előzetes beállítás (Zene, Film, Játékok) közül választhatja ki a számára legszimpatikusabbat, de saját elgondolásainak megfelelően is változtathat az egyes paramétereken. Az Universal Port névre hallgató interfész segítségével csatlakoztatható a termékhez az Onkyo UP-A1 névre hallgató periféria, amely lényegében egy iPod dokkoló.

A 7.1 csatornás eszköz az utóbbi idők szokásainak megfelelően megkapta az Audyssey 2EQ technológiát, amely egy mikrofon segítségével képes felmérni a szoba kialakítását, berendezését, és így egyetlen pontba koncentrálni a lehető legjobb minőségű térhatású hangzást. Bár az berendezés elméletileg hamarosan a boltokba kerül, a vállalat egyelőre sem a hivatalos közleményben, sem a weboldalán nem jelezte, hogy mi a készülék maximális kimeneti hangteljesítménye. Azt már viszont lehet tudni, hogy első körben mennyibe fog kerülni az Onkyo HT-S9300THX, pontosan 1100 dollárt kell majd érte fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Onkyo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés