Hirdetés

Mozihangzás otthon

Bár az otthoni házimozik piaca mintha kicsit stagnálna mostanában, azért még akad egy-két cég, akik töretlenül bővítik kínálatukat ezen a területen is. Az Onkyo mára a szegmens egyik vezetőjévé lépett elő e tekintetben, hiszen gyakorlatilag havonta jelentkeznek újdonságokkal.

Augusztus közepére két új házimozi erősítőt tartogattak a világ számára, a HT-RC260 és a HT-RC270 típusjelzésű termékeket. Mindkét modell rendelkezik a 3D-s tartalmak kezelésére is képes HDMI 1.4 csatlakozókkal, illetve támogatják az olyan veszteségmentes szabványokat is, mint a Dolby TrueHD vagy a DTS-HD Master Audio és a Dolby Logic IIz.

Mindkét eszköz megkapta az Audyssey DSX technológiát, amely elméletileg kiterjeszti az 5.1 és a 7.1 csatornás hangforrásokat egy szélesebb és magasabb dimenzióba, figyelembe véve az ember érzékelőképességét, ami leginkább az első hangfalakra koncentrál. Ennek megfelelően egy tágasabb hangteret kaphatunk, amennyiben egy pár front hangfalat szélesebben helyezünk el a szokásosnál. További extra a Faroudja DCDI Cinema rendszer, amely a videók Full HD-s felskálázásért felel.

Különbség, hogy a HT-RC270 rendelkezik plusz két THX tanúsítvánnyal rendelkező hangmóddal, illetve ezt ellátták az Audyssey MultiEQ névre hallgató eljárással is, amely egy mikrofon segítségével képes felmérni a szoba kialakítását, és így egyetlen pontba koncentrálni a lehető legjobb minőségű térhangzást.

Az eszközök Japánban elvileg már megvásárolhatók, talán néhány hónap múlva hazánkba is eljutnak. Akit érdekelne esetleg a dolog, az azzal számoljon, hogy a HT-RC260 körülbelül 500, a nagyobb testvére pedig közel 850 dollárba kerül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Onkyo

Előzmények

Hirdetés