Hirdetés

Mini-PC maxi teljesítménnyel

A Shuttle újabb nagy teljesítményű barebone rendszerrel jelentkezett. A gyártó korábban is kínált két videokártyát befogadó mini-PC-t, a Prima széria SX38P2 Pro jelű tagjának érdekessége viszont, hogy Intel X38-as lapkakészletének köszönhetően mindkét grafikus kártya számára két teljes szélességű PCI Express x16 aljzatot bocsát rendelkezésre, mégpedig a 2.0-s PCIe szabvány szerint. Az NVIDIA az ismert licencpolitikai okokból nem támogatja ezt a platformot, így CrossFire rendszer kiépítésére van csak mód (az ehhez szükséges összekötőket mellékeli a gyártó).

A barebone a 800–1333 MHz-es rendszerbuszon keresztül kommunikáló Intel processzorokat támogatja, a hűtőrendszer kellően erős a négymagos típusokhoz is, sőt a BIOS tuningolásra is lehetőséget biztosít. Az északi hídhoz négy memóriafoglalat kapcsolódik, melyek összesen maximum 8 GB RAM-ot fogadnak be. A bővítést a már említett hosszú PCI Express csatlakozókon kívül egy mini-PCIe x1 aljzat szolgálja, melybe Intel TurboMemory flashmodul is illeszthető.

SATA-300 portból hat van: két eSATA csatlakozó a hátlapon, négy port pedig belül. Az ICH9R déli híd jóvoltából JBOD vagy RAID 0, 1, 1+0 és 5 merevlemeztömbök hozhatók létre. IDE csatornáról egy külön JMicron chip gondoskodik. Maga a ház egyébként egy 5,25 colos, valamint három (ebből két belső) 3,5 colos meghajtórekeszt tartalmaz.

A mini-PC hálózatra Gigabit Ethernet interfészen keresztül kapcsolódhat. Realtek ALC888DD kodek köré épülő hangrendszere ismeri a Dolby Digital Live! és DTS Connect szabványokat is; analóg csatlakozósora mellett hátul optikai és koaxiális SPDIF kimenet található. A már említett portokon kívül USB 2.0 és FireWire kivezetések is vannak, és előkészítették a Wi-Fi antenna helyét is. A barebone mérete 22 x 32,5 x 21 cm; áramellátásáért egy 450 watt teljesítményű tápegység felel. Az extra funkciókról sem szabad elfeledkezni: a belépés ujjlenyomat azonosításához köthető, a Speed-Link révén pedig két PC-t lehet összekapcsolni USB interfészen keresztül. Az SX38P2 Pro ajánlott ára forgalmi adó nélkül 429 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés