Shuttle: tüzes konfiguráció vizes belsővel

Egyelőre csak a japán boltok polcain találkozhatnak a vásárlók a mini számítógépeiről és barebone megoldásairól ismert Shuttle legújabb, limitált szériás PC-jével, az SDXi 1337 típussal. Az újdonságot elsősorban játékprogramokat futtató felhasználóknak szánja a gyártó, legalábbis egyértelműen erre utalnak a számítógép bizonyos külső és belső jegyei, melyek a nyilvánvaló hatásvadászaton túl egyedivé is teszik a konfigurációt a Shuttle számítógépek körében.

Az SDXi 1337 ugyanis az első olyan számítógép a Shuttle választékában, melyben gyári vízhűtés dolgozik, egyben az első olyan típus, mely egyedi festést kapott. Az újdonság lényegében eme két szempontból tekinthető valódi újdonságnak, a gép ugyanis alapvetően a már hónapok óta piacon lévő csúcskategóriás barebone rendszerre, az SD37P2-re épül. Az apró méretekkel megáldott tüzes konfigurációt egy 2,4 GHz-en ketyegő Core 2 Duo E6600-as processzor, 2 gigabájtnyi Crucial Ballistix memória, egy 150 GB-os Western Digital Raptor merevlemez továbbá két CorssFire üzemmódban összedolgozó Radeon X1950 Pro videovezérlő teszi teljessé.

A tekintélyes számítási és grafikus teljesítménnyel bíró mini-PC alapfelszereltségéhez gigabites hálózati vezérlő, 7.1 csatornás hangrendszer, két Firewire port, összesen nyolc USB 2.0 kapu, valamint egy eSATA port tartozik, a szoftvercsomagban saját fejlesztésű tuningalkalmazás, illetve igény szerint operációs rendszer (a Shuttle Vista Home Premium-ot kínál a géphez) található. A Shuttle SDXi 1337 Japánban körülbelül 460 000 forintnak megfelelő jenért kerül forgalomba operációs rendszer nélkül, míg Vista licenccel hozzávetőlegesen 27 000 forintnak megfelelő jent kell pluszban leszurkolni a gépért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés