Hirdetés

CeBIT: Új mini-PC-k az MSI standján

Az MSI a CeBIT-re sok egyéb mellett új mini-PC-ket is elhozott, köztük az alacsonyabb árszintre pozicionált Titan gépeket. A 240 x 72 x 185 milliméter méretű, 60 wattos tápegységgel ellátott rendszer (a képen az alsó sorban) kétféle platformra épülhet. A Titan 700-as széria általunk látott tagjába egy 2 GHz-es VIA C7-D processzor került, melyet értelemszerűen szintén VIA gyártmányú chipset, a CN700 és VT8237+ lapkákból álló páros szolgál ki, integrált UniChrome Pro grafikus vezérlővel. A gépbe legfeljebb 1 GB memória tehető. A két tárolóegység, egy 2,5 hüvelykes merevlemez és egy lapos, a notebookok világából származó DVD-író egyaránt SATA portra csatlakozik. Az audiokodek 5.1 csatornás, a hálózati vezérlő Gigabit Ethernet típusú.

A Titan 690 széria AMD platformra, a 690G + SB600 chipsetre épül, és – bizonyos fogyasztási érték alatt maradva – tetszőleges Socket AM2-es processzort fogad. A grafikáról integrált, DirectX 9-kompatibilis ATI Radeon Xpress 1250 mag gondoskodik; a két memóriaaljzatban legfeljebb 2 GB DDR2 RAM helyezhető el. A SATA csatolós tárolóegységek, a Gigabit Ethernet és az 5.1-es hangrendszer a testvérmodellekből már ismerős.

Az MSI az Intel frissen bejelentett Atom processzorai köré is épít mini-PC-ket, ezeket még külön márkanév nélkül állították ki (a képen a felső sorban). A 45 nm-es csíkszélességű CPU-k legfeljebb 1,6 GHz-en futnak bennük, 2,5 wattos maximális TDP értékkel, de a teljes rendszer fogyasztása is bőven 60 watt alatt marad – ekkora névleges teljesítményű a beszerelt tápegység. A chipset DirectX 9-kompatibilis grafikus vezérlőt is tartalmaz, a rendszermemória maximum 2 GB lehet. A mindössze 240 x 65 x 300 mm-es PC-be is SATA csatolós meghajtók kerülnek: egy 2,5 hüvelykes merevlemez és egy DVD-író – utóbbi az olcsóbb modellekben normál méretű, a drágább konfigurációkban viszont lapos, notebookos kivitelű. Az opcionális kellékek listáján egyebek mellett digitális tévétuner és Wi-Fi modul szerepel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés