Hirdetés

MIMO-s Linksys router elérhető áron

A Linksys bemutatta legújabb vezeték nélküli szélessávú routerét, amely a MIMO technológiát kihasználva képes megnövelni a lefedettséget, illetve az adatátviteli sebességet a hagyományos, 802.11g szabvány szerinti eszközökhöz képest. A WRT54GX2 Wireless-G Broadband Router with SRX200 névre keresztelt készülék két antennával rendelkezik, így előnyei kevésbé markánsak, mint a korábban bemutatott WRT54GX-nek, de cserébe kerek száz dollárral kisebb árat, azaz 99 dollárt tüntetnek fel az árcéduláján.

A MIMO (multiple in, multiple out) technológia a korábban a sávszélesség, illetve a hatósugár csökkenését eredményező visszaverődésekből, a többutas jelterjedésből is hasznot húz, így a jelenség által különösen sújtott épületekben bizonyos esetekben megduplázhatja a hatósugarat. Minél nagyobb a router és a kliens közötti távolság, annál jobban kiütközik a MIMO előnye, így megeshet, hogy a Linksys két SRX (Speed Range eXpansion) állomása között hatszor gyorsabb a kommunikáció, mint két ugyanott elhelyezett 802.11g eszköz között. Mint minden rádiós technológiánál, itt is el kell azonban mondani, hogy az értékek erősen függnek a környezettől, a pozíciótól, a falak anyagától és szerkezetétől stb.

A WRT54GX2 az újításoktól eltekintve minden szabványkövető készülékkel kompatibilis, a Wi-Fi logó tanúsítja a 802.11b és 802.11g specifikációnak való megfelelést. A router fektetve és kihajtható lábai jóvoltából állítva is használható; egy Fast Ethernet WAN- és négy Fast Ethernet LAN-porttal rendelkezik. A biztonság érdekében ellátták tűzfallal; a WEP mellett ismeri a 802.1x, WPA és WPA2 titkosítási, illetve autentikációs eljárásokat is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés