Hirdetés

Két új Wi-Fi routert dob piacra a Buffalo

A Buffalo Technology két új vezeték nélküli routert mutatott be. Az AirStation termékcsalád WHR-G54S jelzésű tagja ADSL- vagy kábelmodemhez kapcsolva routerként biztosítja az internetkapcsolat megosztását, de egy kapcsolóval bridge üzemmódba helyezhető, ilyenkor a meglévő vezeték nélküli helyi hálózat hatósugarának kiterjesztését szolgálja.

A WHR-G54S az IEEE 802.11b/g szabványokat támogatja, kompatibilis Buffalo készülékekkel pedig a 125 High-Speed Mode névvel fémjelzett eljárás révén nagyobb, 125 Mbps sebességű adatátvitelt képes megvalósítani. Az elavultnak számító WEP titkosításon kívül a biztonságosabb WPA-t lehet alkalmazni az illetéktelen hozzáférés kivédésére. WLAN interfésze mellett a router négy 10/100 megabites Ethernet porttal rendelkezik, tűzfala címfordítást és SPI csomagszűrést is végez. Az eszköz 100 euró körüli áron kerül piacra.


WHR-G54S és WHR-HP-G54

Jórészt ugyanezekkel a jellemzőkkel jelent meg az AirStation High Power széria új tagja, a WHR-HP-G54. Az eszköz megnövelt adóteljesítménnyel igyekszik leküzdeni a kedvezőtlen környezeti viszonyok okozta holttereket vagy ingatag, kis sávszélességű összeköttetéseket – míg a Buffalo normál WLAN-routerei 32 mW teljesítménnyel adnak, addig az új készülék 84 mW-tal sugároz. Ez önmagában is hozzájárul az adatátvitel javulásához, illetve a hatósugár növeléséhez, de persze hasonlóan megnövelt adóteljesítményű kliensadapterekkel (például a júliusban bejelentett WLI-CB-G54HP Card Bus kártyával) a hálózat működése tovább javítható. A High Power router szeptemberben kerül az üzletekbe, ára 120 euró körül alakul.

Mindkét fent bemutatott útválasztó a Buffalo AOSS (AirStation One-Touch Secure System) technológiájával felvértezve segíti biztonságosabb hálózatok telepítését. A kliensadapter kezelőprogramjának megfelelő ikonjára kattintva (esetleg egy valódi gomb megnyomásával) és a router AOSS gombjának működtetésével kezdeményezheti a felhasználó a két állomás között a legerősebb elérhető titkosítási algoritmus alkalmazásával történő kapcsolatfelépítést.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés