Hirdetés

MIMO-ra építenek az Asus új WLAN-eszközei

Az Asust már megtanulhattuk becsülni vezeték nélküli hálózati eszközei miatt is; a gyártó most a párhuzamosított adatátvitelre, azaz a MIMO (multiple in, multiple out) eljárásra alapozó termékeket mutatott be. Az új eszközök által kínált sávszélesség a fizikai rétegben elérheti a 240 Mbps-ot, amiből az alkalmazási rétegben még mindig megmaradhat bő 100 Mbps (11,9 MB/s). Ez az érték természetesen csak két MIMO-kompatibilis állomás között érvényes, a 802.11b és g szabványok szerint sugárzó eszközök is profitálnak ugyanakkor a technológiából: egy MIMO-s állomással kommunikálva megnő a hatósugár; a távolság és a kedvezőtlen terepviszonyok a megszokottnál kevésbé hátrányosan befolyásolják az adatátvitelt.

Az Asus WL-566gM jelzésű routerén található egy EZSetup feliratú gomb, mely a vezeték nélküli hálózat konfigurálását teszi egyszerűvé. Kompatibilis a 802.11b/g kliensekkel, az adatátvitelt egyebek mellett WEP, WPA vagy WPA2 titkosítással lehet biztonságossá tenni. Az eszköz a szokásos router és tűzfal funkciókkal szolgál, melyek között NAT, DHCP, többféle szűrési lehetőség, SPI csomagvizsgálat, DoS-támadás elleni védelem is található. A kábel- vagy xDSL-modemmel összekötő és a négy darab LAN-oldali Ethernet port egyaránt 10/100 Mbps sebességű.

A gyártó WL-106gM típusjellel megfelelő kliensadaptert is kínál, bár a PC Card (Type II) formátumú eszköznek csak noteszgépek tulajdonosai láthatják hasznát. Ez is kompatibilis a WEP, WPA, WPA2 protokollal, és ugyancsak mindkét termékre vonatkozik, hogy ismerik a 802.11e szabványban definiált szolgáltatásminőségi (QoS) funkciókat, illetve az ezek részhalmazát képező Wi-Fi Multimedia (WMM) funkciókat, melyek elsősorban médiafolyamok zökkenőmentes továbbításában éreztetik jótékony hatásukat. A WL-106gM adapterhez az Asus Windows 2000 és XP, illetve Linux alatt használható meghajtóprogramot és segédalkalmazást biztosít.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés