Hirdetés

Jobb térerőt ígérnek az SMC új hálózati eszközei

Barricade g MIMO Wireless Broadband Router (SMCWBR14-GM) néven az SMC piacra dobta útválasztóját, amely egyszerre több úton adja és veszi a rádiójeleket (multiple in, multiple out), így – mivel az interferenciákra kevésbé érzékeny – nagyobb lefedettséget képes nyújtani, illetve nagyobb távolságon vált kisebb sebességi fokozatba, mint a standard megoldások. A gyártó hangsúlyozza Ralink chipset kompatibilitását a 802.11b/g szabványokkal.

Elvileg a MIMO a sávszélesség megtöbbszörözésére is alkalmas módszer, kezdetben néhány ilyen eszköznél 100, sőt 200 Mbps feletti sebességadatokat tüntettek fel, azonban be nem tartott ígéreteik miatt több vállalat nyakába pereket akasztottak. Mindennek mára az lett a következménye, hogy a gyártók általában szerényebb gyorsulást ígérnek, vagy – ahogyan az SMC – egyelőre megelégednek a térerő javításával, különösen olcsóbb chipsetek felhasználásakor kizárva az eljárásban rejlő egyéb lehetőségeket.

Az SMCWBR14-GM router egyébiránt a megszokott funkciólistával jelentkezik: a WAN felőli oldalán egy, a LAN felől négy Fast Ethernet portja van. Része egy SPI tűzfal, a vezeték nélküli hálózaton bonyolított forgalmat WEP, WPA vagy WPA2 titkosítással védheti. Médiafolyamok továbbításakor képes a Wi-Fi Multimedia (WMM) funkciók alkalmazására a zökkenőmentes átvitel érdekében. Az útválasztóhoz hasonlóan épít a MIMO-ra a gyártó SMCWPCI-GM jelzésű PCI kártyája, illetve SMCWCB-GM jelű PC Card kliensadaptere. Az otthoni felhasználók és kisebb irodák számára ajánlott router 99, az adapterek 49 eurós ajánlott áron kaphatók.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SMC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés